Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas eper

Borzas eper
Borzas eper
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan itt az eperszezon. Gyors és nagyon egyszerű desszert és ami a lényeg, hogy nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint és a porcukrot tésztává gyúrjuk.
  2. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. Az epret  félbevágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük) és egy tűzálló tálba tesszük.
  4. A mélyhűtőből elővett tésztát nagylyukú reszelőn az eperre reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben( 180 fok) 15 perc alatt megsütjük.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 219
elküldve: 8
receptkönyvben: 680
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült eper

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esthof
esthof Mon, 2013-10-21 04:35

Ez jelenleg a kedvenc sütireceptem. Eddig minden gyümölccsel működött (a körtét cukroztam és fahájjal megszórtam hozzá), bár kétségkívül az eper a nyerő. Legutóbb dupla adag tésztát csináltam, az egyik felét a mélyhűtőben hagytam, így "vészhelyzetben" is 15 perc alatt kész a desszert pancsolás és mosogatás nélkül. Tökéletes :)

baduka
baduka Tue, 2012-06-05 11:58

Szia.Köszönöm ezt a receptet.Ma készítettem el 6 -ára.Imádom.Minden gyümölccsel kipróbálom.Eperrel bevált:)

Szaszuka
Szaszuka Thu, 2011-06-23 12:18

Ezt ma csináltam, nagyon finom lett, igaz én cserkóval csináltam és raktam rá barna cukrot. Mennyei! :)

lillukat
lillukat Thu, 2011-05-19 05:14

Megcsináltam. Nagyon gyors és nagyon finom, és nem is olyan egészségtelen :-)

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2011-04-20 23:44

Kedves Kiki! Ezt ma délután megcsináltam és nagggyon finom.Sajnos miután már elfogyott az utolsó morzsa is, akkor jutott eszembe, hogy talán egy gombóc vaniliafagyi nem tett volna rosszat vele. Azt hiszem,holnap csinálok is még egyet:)
Üdv:Szofika

Bihary Livia
Bihary Livia Fri, 2011-03-18 19:34

Ez nagyon egyszeü és ötletes,már betettem a saját receptkönyvembe.Eperszezonban azonnal elkészitem.Egyszerüen imádom ezt a receptárat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-05-20 12:19

Én a tészta morzsalékot barna cukorral meghintett ananászra tettem, és úgy sütöttem meg.
A friss epret a sütés után kevertem hozzá, így nem lett folyós :)

257
eper 50 dkg
porcukor 3 dkg
margarin 6 dkg
finomliszt 9 dkg