Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós eperfalatkák

Túrós eperfalatkák
Túrós eperfalatkák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mignon epres hideg túrógombócai ihlették a falatkáimat. Nevezhetnénk őket inverz epres túrógombócoknak is :-).

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A tálaláshoz

  • 20 dkg eper (15 közepes db)
  • 15 db menta (kisebb levelek)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tölteléket előző nap elkészítjük: a túrót sűrű lyukú szűrőn áttörjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt. A megmosott és kicsumázott epreket turmixban pépesítjük. Ezt is a túróhoz keverjük. Mehet bele a búzadara és a finomra vágott mentalevelek.
  2. Az egészet alaposan összedolgozzuk és lefóliázva hűtőbe tesszük.
  3. Másnap az eprek csumás részét egyenesen levágjuk. Az így megmaradt eperből még egy fél centi vastag karikát vágunk. Ez lesz a  falatka talpa, vagyis ezen ül a túrógombóc.
  4. Az epertalpakat a kínáló tálra rendezzük.
  5. A hűtőhideg túrómasszából diónyi golyócskákat formálunk (kb. 15 lesz a fenti mennyiségből), ráültetjük az epertalpakra.
  6. Mindegyik falatka kap egy eperkalapot. Fogpiszkálóra tűzzük a mentaleveleket és átszúrjuk vele a falatkákat.
  7. Tálalásig hűtőben tartjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 194
elküldve: 12
receptkönyvben: 586
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperfalatok túrós töltelékkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Sun, 2011-03-20 00:06

Kedveske,
nem kell megfőzni, megpuhul a krém nedvességétől
és jól formázható is a massza!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 18:10

Jó kis recept, de mi van a búzadarával? a hűtőben megpuhul? nem kell megfőzni? és masszív, formázható lesz?

166
tehéntúró 25 dkg
tejföl 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 púpozott ek
búzadara 50 g
eper 10 dkg
menta 10 db
eper 20 dkg
menta 15 db