Ezt főzheted – 31 étel friss és zamatos alapanyagokból, melyekkel előcsalogatjuk a tavaszt

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a márciusi, tavaszcsalogató fogások következnek nőnappal, sok zöldséges étellel, szezonális alapanyaggal és íncsiklandó bogyós gyümölcsös desszerttel egyaránt. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

  1. 1.

    Csalánfőzelék tükörtojással

    Igazi ízbomba, főleg, ha még nem próbáltátok. Baroness konyhája receptjét iziben mentsétek el.

  2. 2.

    Szívecskés linzer

    Gréti nőnapra készült ezekkel a parányi falatkakekszekkel: a legfinomabb piros lekvárokat rejthetitek a finomságokba, szívetek minden szeretetével.

  3. 3.

    Citromos-túrós szelet

    Ana's Kitchen könnyed és édes süteményei egy falattól jobb kedvre derítenek bennünket. Ez a citromos-túrós téglácska sem kivétel.

  4. 4.

    Sütőben sült zamatos csirkecomb

    A vasárnapi ebédeknek adjuk meg a módját tavasszal is. Lizinka_ a tökéletesen ropogós, belül ducira töltött csirkecombbal száll be a versenybe.

  5. 5.

    Kókuszos puncsgolyó pirított mandulával

    Iluska két retró ízt ötvözött egyben. Kókuszt párosított punccsal, a végeredmény pedig abszolút megidézi a kókuszgolyót.

  6. 6.

    Ízletes kínai csípős-savanyú leves

    Simon Gábor levesével kicsit barangolunk a kínai ízek útvesztőjében, és egyszerre élvezhetjük a csípős kanalazást a savanyúval.

  7. 7.

    Roston csirkemell bulgursalátával

    Happygirlkitchen ezúttal egy nagyon egészséges, friss zöldségekkel teli főételt prezentál.

  8. 8.

    Autentikus japán miso leves

    A vajrépával mennyire vagytok jó ismerősi viszonyban? NapsütötteVidékünkön egy egyszerű, de nagyszerű japán levesben megmutatja, mit tud.

  9. 9.

    Sós vendégváró szelet

    Hankusz Sára vendégváró szelete friss zöldfűszerekkel, retekkel igazából önmagában is tökéletes reggeli.

  10. 10.

    Fehér csokis–pisztáciás gofri

    A gofri olyan édesség, amit télen-nyáron, és ezen kívül is bármikor képesek vagyunk dézsmálni. Takács Kriszti a most nagy slágernek számító pisztáciával dobta fel.

  11. 11.

    Gombás burgonyaleves

    Gombagasztro tudja a gombák világának csínját-bínját: ezúttal a krumplilevest tette vele vonzóbbá és karakteresebbé.

  12. 12.

    Színes túrókrémrolád

    ÍZcsiklandozó mesteri roládjával már gyakorolhatunk húsvétra, és menthetjük is az új receptek közé.

  13. 13.

    Tőkehal babbal és chorizoval

    Sodrofa nem feledkezett el a halas fogások fontosságáról sem, így egy igazán frissítő, könnyed másodikkal vesz le titeket a lábatokról.

  14. 14.

    Sóskamousse citromos krémmel

    Igazán különleges desszert Hering Andrástól. Így még egészen biztosan nem használtátok a sóskát!

  15. 15.

    Misos pirított csicsóka

    Csakegygourmet receptjében az újhagyma és a csicsóka is helyet kapott, melyek remek ízvilágot kölcsönöznek ennek az ázsiai fogásnak.

  16. 16.

    Medvehagymás stangli

    Judit69 sós sütijében ott van az egész tavasz: zöldellő, karakteres ízű medvehagyma, rengeteg sajt egy örök kedvencben, a stangliban!

  17. 17.

    Frankfurti zöld mártás

    Szimran úgy véli, tavaszcsalogató sóskás ételének titka és sikere a friss növények illatában és aromájában rejlik. 

  18. 18.

    Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta

    A piros kis bogyós illetve az erdei gyümölcsöket nagyon szeretjük, mikor mit találunk a tavaszi piackínálatban, díszíthetjük vele Klarissy-féle tortánkat.

  19. 19.

    Krémes medvehagymafőzelék

    Lakos Benedek bedurrantja főzelékével a medvehagymás receptek csodás világát. A feltétet variálhatjuk szabadon.

  20. 20.

    Medvehagymás háromszög

    Veneszkarolyné73 jól tudja, ha medvehagymaszezon van, akkor bizony sós péksüteményt kell sütni. Vendégvárónak is tökéletes.

  21. 21.

    Fahéjas tejbegríz rizsdarából

    A napindító tejbegrízt ezúttal rizsdarából gondolta újra sangyo, a klasszikus kakaós és fahéjas szórat mellett pedig gyümölcsökkel is turbózhatjuk.

  22. 22.

    Spenótfőzelék füstölt tofuval

    A gyerekekkel is pikk-pakk megszerettetjük ezt a spenótfőzeléket, ha Sagesse receptjére esik a választásunk.

  23. 23.

    Emeletes vörös bársony torta

    Szakál Benjámin desszertjeiért tudjuk, hogy rajongtok, épp ezért most egy elegáns, nőnapra is tökéletes tortát választottunk, friss bogyósokkal.

  24. 24.

    Wellington szűzpecsenye

    Kristyán Fanni a főételek egyik királyát, a mennyei Wellingtont segít nekünk elkészíteni - hamar rájöttök majd, hogy mennyire egyszerű.

  25. 25.

    Eclair fánk csokival

    Esztella22 fánkjával szépen elbúcsúztatjuk a farsangi szezont, a csokoládéra viszont szezontól függetlenül szüksége van a szervezetünknek.

  26. 26.

    Szendvicskenyér szezámmaggal

    Katharosz receptje arról gondoskodik, hogy ne maradjon kenyér nélkül a család - és sokkal finomabb, mint a bolti.

  27. 27.

    Guacamole Tomatotree konyhájából

    Az előző házi kenyérhez rögvest is hoztunk egy fantasztikus sós kencét, amihez avokádóra is szükségetek lesz, de néha ez is belefér!

  28. 28.

    Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal

    A spárgaszezon ezúttal hamarabb érkezik, így már most rejthetünk egy csokornyit Gizi fantasztikus levesébe.

  29. 29.

    Almás krémes piskóta

    Nagy Szandra ezzel a sütivel bizonyítja, hogy az almás édességekre bármikor nyitottak vagyunk.

  30. 30.

    Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

    Petra pedig a szintén korábban érkező újkrumplihoz ajánl fergeteges receptet, mert mi mindig gondolunk azokra, akik nem tudják kivárni a főszezont.

  31. 31.

    Lassan főtt zöldbab paradicsommártásban

    Pogácsa receptje egy különleges zöldbabos fogás ebédre, hogy javítsa a kicsit háttérbe szorult hüvelyes renoméját.

Még több tavaszi recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!