r
Nosalty Logó

Misos pirított csicsóka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Misos pirított csicsóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2377 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 3504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miközben megdinszteljük a vöröshagymát egy kefével tisztítsuk meg a csicsókát. Nem szükséges lehámozni.
  2. Adjuk hozzá a friss babérlevelet, rozmaringot, fokhagymát és a vékony karikákra vágott csicsókához. Sózzuk, borossuk és löttyintsünk hozzá egy kevés fehérbort, vizet, misopasztát.
  3. Tegyük hozzá a felszeletelt szalonnát, vagy sonkát, illetve az általunk választott magvakat (pl. kender, tökmag). Legvégén pedig az újhagymát.
  4. Hogy roppanós maradjon és teljesen megmaradjon a nyers beltartalmi értéke, de mégsem teljesen nyers 8-10 perc elegendő a tűz felett.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 232
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Misos pirított csicsóka
csakegygourmet 72 recept

Pár évvel ezeleőtt pár gubó csicsókát tettem el a kertbe, azóta rájuk se néztem gondolván ebben a kertben úgysem terem meg semmi. Nagy meglepetésemre lett vagy 2 kiló női tenyérnyi csicsóka. Hát ebből született a recept. A friss babérlevél személyes fűszerkedvencem. Nem túl elterjedt kerti fűszernövény hazánkban mert azt írják, hogy mérésékelten fagytűrő. Nekem már 4 éves a növény, nincs fagyvédett helyen és már nagyobb mint egy átlagos nő. Azóta többet is ültettem ismerősök kertjébe és tapasztalatból mondhatom, hogy fagy- és szárazságtűrő, örökzöld, igénytelen és gyors növekedésű növényről van szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek