r
Nosalty Logó

Eclair fánk csokival

Esztella22
Eclair fánk csokival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1271
Kalória
31.3g
Fehérje
138.9g
Szénhidrát
63.1g
Zsír
155g
Víz
508.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
73.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4870.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.6 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1445 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 5075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. Vajat a vízzel egy fazékba tesszük. Mikor forrásközelbe ért az elegy, hozzákeverjük a lisztet egy fakanál segítségével. A lisztet addig reszteljük, ameddig a tészta a fazék oldaláról le nem vált. Ezután átöntjük egy másik edénybe. Ezután egy habverő dagasztó fejével a tojásokat egyenként a tésztához adva, alaposan eldolgozzuk. A végén egy masszív tésztát kell kapni, amit nyomózsákba adagolunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm hosszú es kb. 2 cm széles csíkokat nyomunk. Itt arra kell figyelni, hogy a tészták között legyen távolság, mert sütés közben szépen megnövekszenek. Amikor ezzel megvagyunk, előkészítjük a sütőt.
  2. A sütőt 210°C fokra és gőzös funkcióra állítjuk. Ha elérte a hőfokot, a fánkocskákat első körben 15-20 percig sütjük. Ajtót nem nyitjuk ki, mert összeesik!!! Ha letelt a kívánt idő és a fánkok elérték ideális nagyságukat, akkor a gőzös funkciót kikapcsoljuk, és 180°C-ra, alsó-felső sütési módra állítjuk. A tésztát 5-7 perc alatt készre sütjük. Ha a fánk alja kopog, akkor megsült rendesen.
  3. A kisült fánkokat egy rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Addig 200 g étcsokoládét gőz felett megolvasztunk és a fánkok tetejét belemártjuk. Ügyelni kell arra, hogy csak a fánk 1/3-a legyen csokis. Ha a csoki megdermedt, a csoki alatt félbevágjuk a tésztát és egymás mellé sorakoztatjuk.
  4. A fánkok betöltéséhez sárgakrémet főzünk. Először a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük. Majd a lisztet, pudingport, tojássárgákat és a vaníliás cukrot kevés tejjel homogénre kikeverjük. A maradék tejet a cukor felével feltesszük főzni. Ha már forr, hozzáadjuk az előzőleg csomómentesre kevert elegyünket és egy habverő segítségével folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Az elkészült forró krémhez azonnal hozzákeverjük a felvert habot és egy tepsibe elterítjük. Ha a krém kihűlt, habzsákba tesszük és a fánkok alját betöltjük vele.
  5. A hideg tejszínből 2 evőkanállal vegyünk ki és keverjük bele az instant kávét, majd az egészet verjük habbá, tegyük habzsákba és a sárgakrém tetejét díszítsük. Ezután a fánk csokimázas tetejét rátesszük a habra és hűtőben tároljuk tálalásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Családi kedvenc, amit a minapokban újra megsütöttem. Mindenki hümmögött. Szerintem ízlett nekik :) Ebből az adagból kb. 15 db fánk lesz.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek