r
Nosalty Logó

Almás krémes piskóta

Nagy Szandra
Almás krémes piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

390
Kalória
6.8g
Fehérje
38g
Szénhidrát
24g
Zsír
58.4g
Víz
81g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 3123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val habbá verjük, a sárgákat kihabosítjuk a cukor kisebbik felével. Ezután a tahinivel is tovább habosítjuk, fellazítjuk a forró almalével, majd ebbe a keverékbe keverjük bele övatosan a fehérjehabot, hogy ne törjük össze. A lisztet átszitálva több részletben a masszába keverjük, majd megsütjük a piskótát.
  2. Közben elkészítjük az almatölteléket: lereszeljük az almát, feltesszük a cukorral, almalével, fahéjjal főni, mikor puha, besűrítjük a vízben kikevert keményítővel.
  3. A piskótát és az almát is kihűtjük. Ha kihűltek, elkészítjük a mascarponekrémet.
  4. A mascarponét, vajat, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt kihabosítunk, de vigyázzunk ne verjük túl, mert kicsapódik, majd belekeverjük a darált diót.
  5. Végül összeállítjuk a süteményt: a piskótát kettévágjuk, megkenjük a mascarponés vajkrém felével, erre jöhet az almatöltelék, majd a másik piskóta, aminek a tetejét megkenjük a krém másik felével.
  6. A sütit hűtőben megdermesztjük, szeleteljük, a tetejét fahéjjal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20

Megihlettek az itthoni felhasználandó maradékok. A tahini (szezámkrém) kimondottan kellemes ízt ad a piskótának. De lehet pekándióval, dióval, vagy ezek nélkül is készíteni.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek