r
Nosalty Logó

Almás krémes piskóta

Nagy Szandra
Almás krémes piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

390
Kalória
6.8g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
24g
Zsír
58.4g
Víz
81g
Koleszterin
1.6g
Rost
26.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 3123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val habbá verjük, a sárgákat kihabosítjuk a cukor kisebbik felével. Ezután a tahinivel is tovább habosítjuk, fellazítjuk a forró almalével, majd ebbe a keverékbe keverjük bele övatosan a fehérjehabot, hogy ne törjük össze. A lisztet átszitálva több részletben a masszába keverjük, majd megsütjük a piskótát.
  2. Közben elkészítjük az almatölteléket: lereszeljük az almát, feltesszük a cukorral, almalével, fahéjjal főni, mikor puha, besűrítjük a vízben kikevert keményítővel.
  3. A piskótát és az almát is kihűtjük. Ha kihűltek, elkészítjük a mascarponekrémet.
  4. A mascarponét, vajat, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt kihabosítunk, de vigyázzunk ne verjük túl, mert kicsapódik, majd belekeverjük a darált diót.
  5. Végül összeállítjuk a süteményt: a piskótát kettévágjuk, megkenjük a mascarponés vajkrém felével, erre jöhet az almatöltelék, majd a másik piskóta, aminek a tetejét megkenjük a krém másik felével.
  6. A sütit hűtőben megdermesztjük, szeleteljük, a tetejét fahéjjal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20

Megihlettek az itthoni felhasználandó maradékok. A tahini (szezámkrém) kimondottan kellemes ízt ad a piskótának. De lehet pekándióval, dióval, vagy ezek nélkül is készíteni.

További receptek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...