
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
390
Kalória
6.8g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
24g
Zsír
58.4g
Víz
81g
Koleszterin
1.6g
Rost
26.6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
390
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3123
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
259
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
390
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3010.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1341 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 467.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
3123
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
259
kcal
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val habbá verjük, a sárgákat kihabosítjuk a cukor kisebbik felével. Ezután a tahinivel is tovább habosítjuk, fellazítjuk a forró almalével, majd ebbe a keverékbe keverjük bele övatosan a fehérjehabot, hogy ne törjük össze. A lisztet átszitálva több részletben a masszába keverjük, majd megsütjük a piskótát.
- Közben elkészítjük az almatölteléket: lereszeljük az almát, feltesszük a cukorral, almalével, fahéjjal főni, mikor puha, besűrítjük a vízben kikevert keményítővel.
- A piskótát és az almát is kihűtjük. Ha kihűltek, elkészítjük a mascarponekrémet.
- A mascarponét, vajat, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt kihabosítunk, de vigyázzunk ne verjük túl, mert kicsapódik, majd belekeverjük a darált diót.
- Végül összeállítjuk a süteményt: a piskótát kettévágjuk, megkenjük a mascarponés vajkrém felével, erre jöhet az almatöltelék, majd a másik piskóta, aminek a tetejét megkenjük a krém másik felével.
- A sütit hűtőben megdermesztjük, szeleteljük, a tetejét fahéjjal megszórjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10x20
Megihlettek az itthoni felhasználandó maradékok. A tahini (szezámkrém) kimondottan kellemes ízt ad a piskótának. De lehet pekándióval, dióval, vagy ezek nélkül is készíteni.