Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta

Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fehér csokoládé, piros gyümölcsök, rózsa... Ez a torta az asztal éke lehet egy romantikus vacsorán.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A piskótához a vajat egy edényben alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd tovább melegítjük, míg karamellizálódik (színe barnás, illata mogyorós-karamellás nem lesz).
  2. Az egész tojásokat hőálló tálban elkeverjük a cukorral, majd gyöngyöző vízfürdő felett robotgéppel 5-6 percig folyamatosan keverve felhabosítjuk. Megnövekedett térfogatú, világos, viszonylag kemény habot kell kapjunk.
  3. A lisztet a tojáshabra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a barnított vajat és citromhéjat, ezzel is elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amint kihűl, 3 részre vágjuk.

A tortalapok előkészítése

  1. A cukorból, vízből és citromléből közepes hőfokon szirupot főzünk. A rózsavízzel ízlés szerint ízesítjük.
  2. A blansírozott mandulát megpirítjuk, sütőpapírra borítjuk, elegyengetjük. A cukorból karamellt készítünk, amit a mandulákra csorgatunk. Megvárjuk, míg lehűl és megszilárdul, majd felaprítjuk.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét.
  4. A kihűlt piskótalapok vágott felét (a középső lapnál csak az egyiket) megkenjük a sziruppal. A felső piskótalapot félretesszük.
  5. A két alsó piskótalap tetejét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, majd bőven megszórjuk őket az aprított, karamellás mandulával. Hűtőbe tesszük.

A fehércsokoládés-krém elkészítése

  1. A fehércsokoládés-krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

A gyümölcsös krém elkészítése

  1. Az erdei gyümölcsös krémhez a gyümölcsöket pürésítjük, sűrű szűrőn áttörjük, hogy ne kerüljön a krémbe mag. Az átszűrt pürét elkeverjük az agar-agarral, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.
  2. A mascarponét és a kihűlt gyümölcspürét összekeverjük, porcukorral édesítjük. Hűtőbe tesszük.

A torta összeállítása

  1. A krémeket külön habzsákba töltjük. A torta két alsó rétegét a külső szegélyek kivételével a sakktábla tortánál alkalmazott módon töltjük meg: a fehér krémből kisebb kört formálunk a lap közepére, majd ezt követően a krémeket felváltva visszük fel a körvonal mentén.
  2. A külső szegélyre és a felső tortalapra felváltva, habcsók formában nyomjuk ki a krémeket. A torta tetejét friss gyümölccsel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarissy

Mióta szakács: 2017.06.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponetorta, naked cake

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1019
vaj 50 g
cukor 150 g
tojás 4 db
finomliszt 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 50 g
víz 50 ml
citromlé 1 citromból nyert
rózsavíz 2 ek
mandula 75 g
cukor 75 g
fehér csokoládé 75 g
mascarpone 200 g
habtejszín 150 ml
fehér csokoládé 75 g
erdei gyümölcs mix 250 g
agar agar 1 teáskanál
mascarpone 300 g
porcukor 2 ek
rózsavíz 2 ek