r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 686 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 2059 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 85 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 686 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5219 micro
Összesen 2059 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Leves

Sajtos polentagombóc

Elkészítés

Leves

  1. A spárga fás részét törjük le, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez. A bimbót vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.
  2. A vöröshagymát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a letört részt, és a feldarabolt spárgát, majd szórjuk meg a cukorral, az ételízesítővel és egy csipet szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk alaposan össze.
  4. Ezután öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára, majd a fás szárrészt szedjük ki a levesből, és dobjuk ki. A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, és egy kevés levessel, majd öntsük a levesbe, és botmixerrel pépesítsük, vagy turmixoljuk le.
  5. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen, majd tegyük vissza a tűzhelyre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

Sajtos polentagombóc

  1. Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, keverjük hozzá a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, és elválik az edény falától, vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
  2. Amikor már éppen csak langyos, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, majd keverjük alaposan össze. Ezután vizes kézzel, formázzunk diónyi gombócokat a masszából, és tálalásig tegyük félre. (ne tegyük bele a levesbe, mert különben szétázik) Tálaláskor merjük a levest tányérba, helyezzük bele a polentagombócot, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 469
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Sajtos polentagombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek