r
Nosalty Logó

Frankfurti zöld mártás

Szimran
Frankfurti zöld mártás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

538
Kalória
19.6g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
48.2g
Zsír
228.6g
Víz
477.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3383 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4660 micro
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4981 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    914.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13532 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18638 micro
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A fűszernövényeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és összedaraboljuk (igyekezzünk egész finomra darabolni). A nagyobb, vastagabb szárakat eltávolítjuk.
  2. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és félbevágjuk. 5 tojássárgáját kikaparjuk. Sóval, borssal, mustárral, olajjal és a tejföllel krémesre kavarjuk.
  3. Az 5 tojásfehérjét apró kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk a mártáshoz. Hozzáadjuk a friss fűszernövényeket is. A maradék tojással és főtt krumplival tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy hesseni specialitás, még egy fesztivált is rendeznek a németek, ami a nevét viseli. Szerintem a sikere a friss növények illatában és aromájában rejlik. Zöldségpiacokon, zöldségesben itt megtalálható a 7 szükséges fűszernövény, amit csak össze kell darabolni, de azért megadtam egyesével is a hozzávalókat. Hagyományosan főtt burgonyával és kemény tojással tálaljuk. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...