r
Nosalty Logó

Emeletes vörös bársony torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Emeletes vörös bársony torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta (nagy)

Piskóta (kicsi)

Krém

Svájci vajkrém

Összesen 1482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta (nagy)

Piskóta (kicsi)

Krém

Svájci vajkrém

Összesen 11855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta (nagy)

Piskóta (kicsi)

Krém

Svájci vajkrém

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    800.1 g
  • Telített zsírsav
    298 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    2857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9693.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2455 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    3933 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1005.3 g
  • Cukor
    633 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4087 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 11855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Piskóta (nagy)

Piskóta (kicsi)

Krém

Svájci vajkrém

Elkészítés

Piskóta (nagy)

  1. A piskótalapokkal kezdjük. Először a kefírt keverjük össze az ételszínezékkel, majd az olaj megy bele. A tojássárgájákhoz mehet a cukor fele, és ezzel elkezdjük kihabosítani, amíg szép világos lesz, ezután mehet bele az éteszínezékes-kefíres egyveleg.
  2. A száraz hozzávalókat egy külön tálba mérjük ki és keverjük el őket. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani és menet közben adagoljuk hozzá a cukrot több részletben.
  3. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk több részletben a sárgájás masszához, és elkeverjük alaposan mindig, mielőtt egy újabb adagot adunk hozzá. (Én egy szita segítségével adtam hozzá, érdemes átszitálni, mert nem maradnak benne nagy kakakó, liszt darabkok.) Ezután a tojáshabhoz adjuk a sárgájás masszát, de előtte egy kevés fehérjehabot adjunk hozzá, hogy némiképpen fellazítsuk.
  4. Ezután már mehetett is bele 2 részletben a fehérjéhez, aminél figyelni kell, hogy a habot ne törjük össze, de azért alaposan keverjük el, ez egy kényes művelet, de nem kell tőle megijedni. Ezután mehet az előkeszített tortaformákba, és sütöpapírral béleljük ki őket, nem ragad, nem folyik sehova ahova nem kellene. 150 fokos előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel, 1 órán keresztűl süssük.
  5. A piskótalapok tetejét szépen levágjuk, majd a megmaradt piskótát még ketté vágjuk, körülbelűl egyenlőre részre. Szépen elkezdjük megtölteni a mascarponés-gyümölcsös krémmel. Mehet rá a másik piskóta is.
  6. A nagyobbik szív alakú piskótát miután betöltöttük, mehet rá egy kevés krém, hogy azért ott maradjon a tetején a kisebb forma, ezután mehet rá az egyik szelet kisebb szív, majd krémmel töltjük, és mehet rá a piskóta. Ezután jön a burkolás, amit igazából leírni nem lehet szépen, ezért hasznos bármelyik videómegosztós oldalon található "torta burkoló" videó. Az apróbb díszítések már mehetnek ízlés szerint! :)

Piskóta (kicsi)

  1. Ugyanaz a folyamat, mint a piskóta(nagy)-nál.

Krém

  1. Minden hozzávalót belerakunk egy magas falú tálba és elkezdjük kikeverni. Amikor egy szép stabil krémet kapunk, azután rakjuk bele a gyümölcsöt és alaposan elkeverjük egy spatulával.

Svájci vajkrém

  1. A tojásféhéréket a cukorral együtt elkezdjük vízgőz felett melegíteni, közben kavargatjuk, egészen addig amíg a cukor teljesen el nem olvadt. Ezek után egy habüstbe öntjük át és elkezdjük habosítani, majd amikor egy szép hab lett belőle, akkor adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, 2-3 részletben. Majd alaposan elkeverjük, itt ezen a ponton egy pici vanília aromát is adhatunk hozzá.(mehet is a hűtőbe, amíg nem használjuk)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 337
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 08.

Receptkategóriák

Emeletes vörös bársony torta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Piskóta (nagy)

Piskóta (kicsi)

Krém

Svájci vajkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek