23 olasz recept, amikhez nem kell a friss paradicsom

Az olasz ételekről általában a nyár és sok-sok paradicsom jut eszünkbe, pedig az itáliai konyha jóval több lehetőséget tartogat akkor is, ha nálunk épp nincs paradicsomszezon.

  1. 1.

    Sütőtökös rizottó

  2. 2.

    Rusztikus bolognai ragu

  3. 3.

    Calzone

  4. 4.

    Ricottás-spenótos tortellini házilag

  5. 5.

    Pesto rosso tagliatelle-vel

  6. 6.

    Egyedényes zöldséges spagetti

  7. 7.

    Erdei gombás rizottó

  8. 8.

    Arancini

  9. 9.

    Bolognai lasagne

  10. 10.

    Crostata szilvalekvárral

  11. 11.

    Acquacotta

  12. 12.

    Tiramisu amarettóval

  13. 13.

    Borban párolt sült gesztenye

  14. 14.

    Olasz grissini

  15. 15.

    Citromos csirke Mamma Agata konyhájából

  16. 16.

    Sütőtökös gnocchi zsályával

  17. 17.

    Brie sajtos-burgonyás frittata

  18. 18.

    Téli minestrone

  19. 19.

    Szilvás-mascarponés pohárkrém

  20. 20.

    Biscotti vagy Cantuccini

  21. 21.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  22. 22.

    Spagettiropogós

  23. 23.

    Toszkán göngyölt hús

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.