23 olasz recept, amikhez nem kell a friss paradicsom

Az olasz ételekről általában a nyár és sok-sok paradicsom jut eszünkbe, pedig az itáliai konyha jóval több lehetőséget tartogat akkor is, ha nálunk épp nincs paradicsomszezon.

  1. 1.

    Sütőtökös rizottó

  2. 2.

    Rusztikus bolognai ragu

  3. 3.

    Calzone

  4. 4.

    Ricottás-spenótos tortellini házilag

  5. 5.

    Pesto rosso tagliatelle-vel

  6. 6.

    Egyedényes zöldséges spagetti

  7. 7.

    Erdei gombás rizottó

  8. 8.

    Arancini

  9. 9.

    Bolognai lasagne

  10. 10.

    Crostata szilvalekvárral

  11. 11.

    Acquacotta

  12. 12.

    Tiramisu amarettóval

  13. 13.

    Borban párolt sült gesztenye

  14. 14.

    Olasz grissini

  15. 15.

    Citromos csirke Mamma Agata konyhájából

  16. 16.

    Sütőtökös gnocchi zsályával

  17. 17.

    Brie sajtos-burgonyás frittata

  18. 18.

    Téli minestrone

  19. 19.

    Szilvás-mascarponés pohárkrém

  20. 20.

    Biscotti vagy Cantuccini

  21. 21.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  22. 22.

    Spagettiropogós

  23. 23.

    Toszkán göngyölt hús

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek