r
Nosalty Logó

Calzone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Calzone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 1765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5946.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    3679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 1765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    747 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A pizzatésztát elkészítjük az itt leírtak szerint.
  2. Két bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
  3. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).
  4. Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.
  5. Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 190
  • Össznézettség: 232304
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi módon pakolhatunk meg. Nálam most tonhalas calzone készült.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez igen!!! Van itt egy etterem, ahol ezt szoktam enni. Most meg is fogom csinalni. :)

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! Én csináltam egy fokhagymás, paradicsomos, oregánós szószt alá. Az egyik tonhalas lett, mint a tiéd, a másik viszont csíp?s kolbásszal és el?re lepirított hagymával és kukoricával készült. MIndkett? tetejét pedig megszórtam durvára darált színes borssal!

Törölt felhasználó

Van még egy trükk, amit érdemes alkalmazni. A sütés el?tt a calzone közepét egy kicsit kitépni, hogy juk legyen rajta, vagy késsel vagy villával megszurkálni, vagy ferdén 2-3 vágást ejteni a tetejére, azért hogy a g?zök el tudjanak távozni és ne repedjen szét sehol. Sütés közben lehet látni hogy a g?zök szuszogva távoznak a nyilásokon. Ha nem így csináljuk, felpuffad nagyon. A két -három vágásos nagyon jól néz ki a készterméken. Üdv. Kefe

Törölt felhasználó

Ohh... a nyáron konyhában találkoztam Amerikában, ott csináltuk ezt minden szerdán, röpke 350 darabot:) Valóban praktikus megszurkálni a tetejét. A tészta könnyebben összeragad, ha az egyik felét tojással bekenitek. A töltelék egyébként nagyon változó mi pl. csináltuk paradicsomszósz-pepperoni-sajtos változatban vagy sonkás-fokhagymás-sajtosban esetleg kicsit mexikóisan babbal kukoricával. Igazán isteni:)

Törölt felhasználó

Ma én is elkészítettem és nagyon jó recept!!Nagyon jó a tésztája, nagyon jól kezelhet? és nem kell bele sok minden, nincs túl bonyolítva!!!!Én tölteléknek a következ?t raktam most: tejföl+ketchup+paradicsom szósz+oregánó, kevés kolbász, szalámi, kukorica, hagyma, f?tt tojás, sajt.Nagyon finom lett máskor is elkészítem!Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Tökéletes, 100%-os siker :)

Petra

:-))

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Köszi a receptet! Megcsináltam és a férjem - aki nagy kritikus - azt mondta, hogy a 10 évi együttélésünk alatt még sosem csináltam ilyen finom kaját! Ez nagy-nagy dicséret Neked is! /Pedig szerintem azért nem vagyok annyira béna a konyhában.../ Ma is elkészítem!

Petra

Ezt örömmel hallom ET1976, a dicséret pedig a szakácsot illeti, én csak a receptet írtam..

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem és a tészta frenetikus lett.A töltelék paradicsomszósz,sonka,szalonna,feta,trappista és oregano.Az egész család tetszését elnyerte. Már az újabb tölteléken ötletelnek :D Még egyszer köszönöm.Receptáramba mentettem is :)

alexafromts

Én múlthéten kétszer is megcsináltam, annyira ízlett mindenkinek! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept. Heti kétszer elkészítem, annyira ízlik a családnak. Az én töltelékem kisfiam kedvére készült: kevés olajon mexikói f?szerrel szórt csirkemell csíkokat pirítok(bármilyen más f?szer is jó),a tésztát fokhagymás tejföllel megkenem, rászórom a csirkemell csíkokat,sajtot reszelek rá. Ez a tészta kit?n?en fagyasztható, érdemes bel?le nagyobb adagot készíteni, gombócokban lefagyasztani. Ma ebb?l a tésztából fogok pizzás tekercset sütni. Köszi Petrának a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves szilvi8! Te hogy fagyasztod le? Egy óra kelesztés után folpackba csomagolod és mélyh?t?? Kés?bb csak fölengeded, kinyújtod és mehet a süt?be? Köszi a választ :)

Jannka

Hol lehet 00-ás lisztet venni?

Petra

Gourmet boltokban biztosan kapható.

SzEva975

EZ NAGYON FINOM!!!! Köszi a receptet, az alap pizzatészta is isteni, ez lett a kiválasztott :-) Ma este férjemt?l és anyósomtól is hatalmas elismerést kaptam! Több recepted is nagyon tetszik, szerintem lesz még amit kipróbálunk!

A mama főztje

Köszönöm a receptet, különösen a tonhalas szuper:)!

Hozzávalók

A pizzatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek