Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Acquacotta

Acquacotta
Acquacotta
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után tudtam, hamarosan elkészítem. Kitűnő választásnak bizonyult, annyira, hogy nálam beelőzte a favorit minestrone levest.:-)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
  2. Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
  3. Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
  4. Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
  5. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
  6. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 041
elküldve: 8
receptkönyvben: 485
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

toszkán zöldségleves, talján zöldségleves tojással és parmezánnal, tartalmas olasz zöldségleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pista39
Pista39 Tue, 2014-01-07 23:00

Szia Petra!

Te tudsz valamit a férfiak leves éhségéről, de hogy ilyen tartalmas legyen?

Szup és kösz,
Pista ☺

262
halványító zeller 4 közepes szár
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
kápia paprika 1 db
paradicsom 4 db
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 1 csokor
rozmaring 3 szál
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 1.5 l
kenyér 4 szelet
fürjtojás 4 db
parmezán sajt 2 dkg