r
Nosalty Logó

Acquacotta

Petra
Acquacotta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

261
Kalória
10.9g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
7.3g
Zsír
627.2g
Víz
81g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1344 micro
  • β-karotin
    3994 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5375 micro
  • β-karotin
    15975 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    2219 micro
Összesen 1040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
  2. Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
  3. Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
  4. Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
  5. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
  6. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p

A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után tudtam, hamarosan elkészítem. Kitűnő választásnak bizonyult, annyira, hogy nálam beelőzte a favorit minestrone levest.:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...