Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai lasagne

Bolognai lasagne
Bolognai lasagne
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok rakott tésztája, ínycsiklandó bolognai szósszal rétegezve, és némi spenóttal kiegészítve.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

  • 110 g darált disznóhús
  • 110 g darált marhahús
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g vöröshagyma
  • 50 g zeller
  • 50 g spenót
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 125 ml paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • só, bors, szerecsendió
  • kb. 2,5 dl víz
  • 6 ek vaj
  • 75 g finomliszt
  • 770 ml tej
  • 12 lap lasagne tészta
  • 2 ek vaj
  • 50 g Parmigiano Reggiano reszelt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrósítsunk olajat közepes lángon, és pirítsuk üvegesre a hagymánkat a csíkokra vágott zellerrel és répával együtt. Adjuk hozzá a darált húsokat és barnulásig pirítsuk. Öntsük rá a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a levét. Vegyük kislángra, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Főzzük így kb. 40 percig, és adagoljunk kanalanként vizet, ha túlzottan besűrűsödne.
  2. Készítsünk béchamel-szószt: olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
  3. Az előkészített spenótot főzzük forró sós vízben 2-3 percig, utána nyomkodjuk ki belőle a vizet egy konyharuhával, végül aprítsuk fel kisebb darabokra.
  4. Vegyünk egy nagyobb, kivajazott tűzálló tálat, öntsünk az aljára egy adag bolognai szószt, szórjuk meg reszelt parmezánforgáccsal, spenóttal, majd helyezzünk rá egy réteg lasagne tésztalapot. Ezután következik a béchamel-szószos réteg, ugyanígy sajttal megszórva, majd megint a húsos, némi spenót, és így tovább, amíg el nem fogy. Tésztaréteggel fejezzük be, öntsük rá a fennmaradó szószt, és helyezzünk a tetejére kisebb vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süssük kb. 200 fokon 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve pihentessük-hűtsük 15 percig, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 61 698
elküldve: 19
receptkönyvben: 639
elkészítve: 21/28
Facebookon megjelent: 3

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai szószos lasagne, lasagne bolognai szósszal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2014-11-12 13:57

Már egy párszor elkészítettem. Nagyon finom.Spenótot nem tettem bele, mert a családom nem szereti, de most a felébe teszek, mert én szeretem és hátha másnak is ízleni fog. A tésztát pedig 1-2 percre bedobom forró vízbe.

fgo
fgo Wed, 2014-08-27 16:33

Nem is állította, hogy van benne: "story: Az olaszok rakott tésztája, ínycsiklandó bolognai szósszal rétegezve, és némi spenóttal kiegészítve."
Nekem meg a béchamel (besamel helyett) szúrja a szememet. Ha van magyarul meghonosodott megfelelője egy idegen szónak, akkor azt használjuk! Amúgy a recept tetszik, ki fogom próbálni.