Nosalty Logó

Crostata szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Crostata szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 2120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, s lyukat formázunk a közepén. Ide tesszük a cukrot, tojást, bort, sót és a citromhéjat, majd keverni kezdjük, s a vajat kis kockánként adagoljuk hozzá. Amikor kész a tészta, jó alaposan összegyúrjuk két gömbbé. Egy kisebbé és egy nagyobbá. A kisebb kb. harmada legyen a nagynak.
  2. Majd mindkettőt nedves törlőruhába tekerjük és minimum két órára a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor eltelt az idő, a sütőt elkezdjük felmelegíteni 175 fokra.
  4. Közben a nagyobb gömb tésztát gyors mozdulatokkal kinyújtjuk akkorára, hogy pont beleférjen a sütőformába, majd megkenjük lekvárral kb. 1 cm vastagon.
  5. Ezután kinyújtjuk a kisebb gömböt is, és 1 cm széles csíkokat vágunk belőle és rácsozva a lekvár tetejére tesszük.
  6. Kb. 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Reggeli teához kiváló, de délutáni nassolásnak sem utolsó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30647
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha Olaszországban jár az ember, ezt a süteményt mindenhol megtalálja. Leginkább szilvalekvárral készül, de természetesen mindenki azt tesz bele, amit szeretne. Én először Rómától kb. 80 km-re egy egyszerű kis szállodában kóstoltam meg, ki tudja már hány évvel ezelőtt, de az íz maradandó élményt okozott. 

Hozzászólások

kge23

Mennyi cukrot javasolsz?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek