r
Nosalty Logó

Biscotti vagy Cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Biscotti vagy Cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    2437 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 4814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal,reszelt citrom, és narancshéjjalés csipet sóval.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya-kesudió, áfonya-mandula, fekete cseresznye-kesudió, fekete cseresznye-mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe szórva - kb. fél perc elegendő -, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
  4. A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük.Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet.Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 46677
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Amennyiben nem szeretnénk egyszerre megsütni a teljes adagot, az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben tárolva, pár nappal később is elővehetjük. Tapasztalatom szerint ez a pár napos pihentetés nem is tesz rosszat neki, mintha az ízek jobban egybeolvadnának. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süteményt ropogóssága miatt kiválóan alkalmas borba, kávéba, kakaóba vagy teába mártogatva fogyasztani.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek