Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Biscotti vagy Cantuccini

Biscotti vagy Cantuccini
Biscotti vagy Cantuccini
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményt ropogóssága miatt kiválóan alkalmas borba, kávéba, kakaóba vagy teába mártogatva fogyasztani.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Amennyiben nem szeretnénk egyszerre megsütni a teljes adagot, az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben tárolva, pár nappal később is elővehetjük. Tapasztalatom szerint ez a pár napos pihentetés nem is tesz rosszat neki, mintha az ízek jobban egybeolvadnának. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom, és narancshéjjal és csipet sóval.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya-kesudió, áfonya-mandula, fekete cseresznye-kesudió, fekete cseresznye-mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe szórva - kb. fél perc elegendő -, már könnyen eltávolítható a külső rétege.) 
  4. A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 26 689
elküldve: 1
receptkönyvben: 274
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Biscotti vagy ahogyan Toscanában nevezik "Cantuccini", olasz aszalt gyümölcsös keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
finomliszt 50 dkg
cukor 30 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 4 dkg
tojás 4 db
sütőpor 2 tk
fahéj 2 tk
1 csipet
áfonya 10 dkg
cseresznye 10 dkg
mandula 10 dkg
kesudió 10 dkg