Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caponata - olasz padlizsánragu

Caponata - olasz padlizsánragu
Caponata - olasz padlizsánragu
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szicíliaiak közkedvelt padlizsánraguja, étcsokival és mazsolával kiegészítve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Az olajat hevítünk egy serpenyőben, és néhány perc alatt barnára pirítjuk a padlizsánok egyharmadát, majd ugyanígy teszünk a többivel, és az olajat folyamatosan pótoljuk.
  3. A kész padlizsánokat félretesszük, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Ugyanabban a serpenyőben hevítünk három evőkanál olívaolajat, és az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott zellerrel együtt megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig tovább pirítjuk, majd beletesszük az darabolt paradicsomot is, és közepes lángon tíz percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót és a mazsolát. Belereszeljük a csokoládét, ízesítjük kevés fehérborecettel, valamint sózzuk és borsozzuk. 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kevés cukorral ízesítjük, és beletesszük a megsütött padlizsánokat.
  7. Alaposan összemelegítjük, és belekeverjük a felaprított petrezselyem felét.
  8. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  9. A kész ragut kenyerekre kanalazva, pirított mandulával és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 342
elküldve: 4
receptkönyvben: 268
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence, padlizsános pirítós

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
olívaolaj 1.5 dl
padlizsán 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sűrített paradicsom 2 ek
konzerv paradicsom 450 g
olajbogyó 15 db
kapribogyó 2 ek
mazsola 1 marék
étcsokoládé 1 dkg
fehérborecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandulapehely 3 ek
petrezselyem 1 csokor