Arancini
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Coook
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
63g rizottó rizs224 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
20g mozzarella60 kcal
Összesen
888
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
80g mozzarella239 kcal
Összesen
3541
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
9.5g rizottó rizs34 kcal
-
38.1g alaplé3 kcal
-
19g spenót3 kcal
-
3.8g kecskesajt14 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
7g újhagyma1 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
-
5.7g zsemlemorzsa23 kcal
-
3g mozzarella9 kcal
Összesen
135
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2791 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 1564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 508 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5275 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11414 micro
Összesen
888
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.7 g
Zsír
-
Összesen 174 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11164.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 2198 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 1990 mg
-
Nátrium 6257 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 737.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2669 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 2032 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1566 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 910 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21098 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45655 micro
Összesen
3541
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 803 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1737 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg rizottó rizs
-
1 l alaplé
-
50 dkg spenót
-
10 dkg kecskesajt
-
6 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
2 db tojás
-
10 ek olívaolaj
-
2 közepes db újhagyma
-
1 dl fehérbor
-
15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
- Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
- A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
- Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 423
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 46993
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.
Ajánló
Készíthetünk hozzá paradicsomszószt mártogatósnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
Ennek az ételnek az a lényege, hogy maradék rizottóból készül. Persze, van olyan, hogy nem marad, ezért leírom egy rizottó receptjét is. Viszont ha mégis van otthon maradék, akkor nagyjából úgy számoljunk, hogy kb. 2 adag rizottóhoz 1 tojás és kb. 2 dkg parmezán kell.