r
Nosalty Logó

Arancini

Coook
Arancini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

888
Kalória
30.4g
Fehérje
83.6g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
184.4g
Víz
143.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11414 micro
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2198 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    6257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21098 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45655 micro
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
  3. A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  4. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Ennek az ételnek az a lényege, hogy maradék rizottóból készül. Persze, van olyan, hogy nem marad, ezért leírom egy rizottó receptjét is. Viszont ha mégis van otthon maradék, akkor nagyjából úgy számoljunk, hogy kb. 2 adag rizottóhoz 1 tojás és kb. 2 dkg parmezán kell.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...