r
Nosalty Logó

Arancini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Arancini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11414 micro
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2198 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    6257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21098 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45655 micro
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
  3. A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  4. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 46993
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Készíthetünk hozzá paradicsomszószt mártogatósnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek az a lényege, hogy maradék rizottóból készül. Persze, van olyan, hogy nem marad, ezért leírom egy rizottó receptjét is. Viszont ha mégis van otthon maradék, akkor nagyjából úgy számoljunk, hogy kb. 2 adag rizottóhoz 1 tojás és kb. 2 dkg parmezán kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...