Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán göngyölt hús

Toszkán göngyölt hús
Toszkán göngyölt hús
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krumplipürével csodás, de sült zöldségekkel is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a hús egyharmad magasságában, mintha a felső részét le akarnánk metszeni, de a vége előtt két centivel megállítjuk a folyamatot. Lehajtjuk oldalra a felső részt, és most innen visszafelé vágunk ugyanígy a másik irányba. Ugyancsak megállítjuk a folyamatot két centivel azelőtt, hogy végigmetszenénk a húst. Ekkor lehajtjuk a másik irányba a most elvágott részt. Így kapunk egy nagy kiterjedésű lapos felületet, amit ha kell, akkor egy kicsit kiklopfolhatunk, amennyiben van sima felületű húsklopfolónk. Vigyázzunk, ne szakítsuk szét a húst.
  2. Egy tálban keverjük össze a tölteléket: aprítsuk fel a létől leszűrt kapribogyót, vágjuk kisebb kockákba a lecsöpögtetett szárított paradicsomot, szórjuk rá a zacskóban már kissé összetört mandulapelyhet. Ha nem olívaolajos paradicsomot használunk, akkor két kanál olívaolajat keverjünk a töltelékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tépkedjük rá az egyik ág rozmaring leveleit, ezt össze is vághatjuk kisebb darabokba (kakukkfüvet is használhatunk, nekem most ez volt otthon!).
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy hosszúkás tepsit olívaolajjal kenjünk ki.
  4. Terítsük a bacon szeleteket egy deszkára: keresztben jobbról-balról egymás után alulról felfelé haladva, hagyjunk meg három szeletet. Az egyiket hosszába terítsük végig a már lent fekvő szeleteken. Most jöhet a hús, fektessük a bacon ágyra. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik oldalán egy hosszanti csíkot hagyjunk szabadon. A másik (töltelékes) oldalról kezdjük a hús göngyölését. Egyelőre a bacon szeletek maradjanak a deszkán. Csak a húst göngyöljük félig fel. Majd a másik oldalon hajtogassuk fel a bacon szeleteket a húsra, és ezzel együtt hajtsuk rá a már feltekert rész tetejére.
  5. Így egyben mehet a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 25-30 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára a külsejét. Sütés után hagyjuk egy kicsit pihenni, utána szeleteljük. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 214
össznézettség: 50 089
elküldve: 6
receptkönyvben: 369
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
273 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egybesült hús, mediterrán töltött hús, mediterrán göngyölt hús

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
sertéshús 1 kg
szárított paradicsom 15 db
mandulapehely 10 dkg
kapribogyó 5 dkg
rozmaring 4 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 13 szelet