r
Nosalty Logó

Toszkán göngyölt hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Toszkán göngyölt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3516 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 586 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.1 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8783.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    3512 mg
  • Nátrium
    3474 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61968 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 3516 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4040 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a hús egyharmad magasságában, mintha a felső részét le akarnánk metszeni, de a vége előtt két centivel megállítjuk a folyamatot. Lehajtjuk oldalra a felső részt, és most innen visszafelé vágunk ugyanígy a másik irányba. Ugyancsak megállítjuk a folyamatot két centivel azelőtt, hogy végigmetszenénk a húst. Ekkor lehajtjuk a másik irányba a most elvágott részt. Így kapunk egy nagy kiterjedésű lapos felületet, amit ha kell, akkor egy kicsit kiklopfolhatunk, amennyiben van sima felületű húsklopfolónk. Vigyázzunk, ne szakítsuk szét a húst.
  2. Egy tálban keverjük össze a tölteléket: aprítsuk fel a létől leszűrt kapribogyót, vágjuk kisebb kockákba a lecsöpögtetett szárított paradicsomot, szórjuk rá a zacskóban már kissé összetört mandulapelyhet. Ha nem olívaolajos paradicsomot használunk, akkor két kanál olívaolajat keverjünk a töltelékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tépkedjük rá az egyik ág rozmaring leveleit, ezt össze is vághatjuk kisebb darabokba (kakukkfüvet is használhatunk, nekem most ez volt otthon!).
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy hosszúkás tepsit olívaolajjal kenjünk ki.
  4. Terítsük a bacon szeleteket egy deszkára: keresztben jobbról-balról egymás után alulról felfelé haladva, hagyjunk meg három szeletet. Az egyiket hosszába terítsük végig a már lent fekvő szeleteken. Most jöhet a hús, fektessük a bacon ágyra. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik oldalán egy hosszanti csíkot hagyjunk szabadon. A másik (töltelékes) oldalról kezdjük a hús göngyölését. Egyelőre a bacon szeletek maradjanak a deszkán. Csak a húst göngyöljük félig fel. Majd a másik oldalon hajtogassuk fel a bacon szeleteket a húsra, és ezzel együtt hajtsuk rá a már feltekert rész tetejére.
  5. Így egyben mehet a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 25-30 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára a külsejét. Sütés után hagyjuk egy kicsit pihenni, utána szeleteljük. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 90742
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Ajánló

Krumplipürével csodás, de sült zöldségekkel is tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!

Hozzászólások (1)

napoleon58

marha felsálról már hallottam de sertés felsálról még nem melyik részére gondoltál ?

Gréti

szia, ez a comb része, van a sima felsál és a diója, amit gömböly? felsálnak hívnak https://receptvadasz.hu/sertes-reszeinek-felhasznalasa-melyik-husbol-mit-fozzunk/ itt meg tudod nézni. Nagyim kedvence volt ez a rész, ebb?l csinált sok finomságot. üdv, G

napoleon58

köszi így már képben vagyok .Tibi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek