Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli minestrone

Téli minestrone
Téli minestrone
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen nagy előszeretettel készítek ilyen színes ételeket, mert kint épp elég szürke meg morcos minden, legalább az ételünk legyen vidám! (Persze amikor a képet készítettem pont hétágra sütött a nap.)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nem lisztérzéken, valamilyen apró tésztával is tálalhatja. A parmezán is illik  bele, ha valaki úgy szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közepes lángon felhevített olajon pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, paprikákat, a vékonyra szeletelt zellert  és a finomra vágott fokhagymát. Gyakran keverjük meg. Amikor már kezd puhulni, adjuk hozzá a rózsáira vágott karfiolt meg a felkarikázott répákat, ezzel is kevergessük néhány percig.
  2. Öntsük fel vízzel, a sűrített paradicsommal, kockázott paradicsommal, rakjuk bele a szárazbabot is. Dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, fűszerezzük a bazsalikommal, és felforraljuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot meg a spenótot, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 38 975
elküldve: 1
receptkönyvben: 222
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, vegyeszöldség leves, téli zöldségleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-11 14:40

Ez aztan a szinkavalkad! Nagyon szep, finom is lehet! koszi a recit, udv, Veronika:))

254
szőlőmagolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
halványító zeller 2 közepes szár
zöldpaprika 1 db
kápia paprika 1 db
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
karfiol 0.25 közepes fej
sárgarépa 2 db
zöldbab 10 dkg
sűrített paradicsom 140 g
konzerv paradicsom 400 g
fejtett bab 30 dkg
babérlevél 1 db
spenót 10 dkg
bazsalikom 1 tk
3 tk
víz 3 l