Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borban párolt sült gesztenye

Borban párolt sült gesztenye
Borban párolt sült gesztenye
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenye számomra vitathatatlanul a legjobb dolog az őszben. Számtalan módja van az elkészítésének, s minden végeredmény garantáltan kiváló lesz. Valamint, ha nem tudunk ott lenni az ilyenkor Olaszországban egymás hegyén-hátán lévő gesztenye fesztiválok valamelyikén, ez a változat az asztalunkra varázsolja Toszkána őszi színeit, illatait és ízeit.

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután megsütöttük a gesztenyét, pucoljuk meg, a héjára nem lesz szükség.
  2. Majd tegyük egy lábasba úgy, hogy lehetőleg ne nagyon fedjék egymást. Öntsük fel annyi borral, amennyi pont ellepi, félig fedjük le a lábast, s közepes lángon kb. 15 percig pároljuk benne a gesztenyéket. Ennyi idő alatt a gesztenye még megőrzi saját ízét, de már átveszi a bor zamatát is.
  3. Ha nem akarjuk a művelet után kiönteni a bort, akkor főzzük tovább a gesztenyék nélkül nagy lángon egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, s ezt a sűrű öntetet tegyük a gesztenye köré, s a falatokat mártogassuk bele. 
  4. A sült gesztenye elkészítési módja a blogomon található.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 925
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
adag: 1 főre
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült gesztenye, vörösboros sült gesztenye, boros sült gesztenye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

634
gesztenye 15 dkg
vörösbor 4 dl