Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csirke Mamma Agata konyhájából

Citromos csirke Mamma Agata konyhájából
Citromos csirke Mamma Agata konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elérkezett az idő, hamarosan kézhez kapom Mamma Agata szakácskönyvét, amit ő küldött nekem a mesés Ravelloból.
Már nagyon várom, hogy sok finom ételt készíthessek el belőle, és oszthassam meg veletek, de addig is, elkészítettem nektek az egyik legismertebb receptjét, a citromos csirkéjét.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymákat megpucoljuk, és kettévágjuk őket. Teflon serpenyőben - Mamma Agata szerint azért jó a teflon, mert nem ég le benne a hús - minden zsiradék nélkül pár percig sütjük. Ne égessük meg, de az illatát már lehessen érezni.
  2. Ekkor beletesszük a csirkecombokat minden fűszerezés nélkül a bőrös felükkel, s a bőr nélküli felére rászórjuk a só, zsálya és rozmaring felét. Közepes lángon karamellizáljuk a bőrös felét, vagyis ropogós barnára sütjük. Amikor a serpenyőbe tesszük, sisteregni fog a hús, de ez jó, mert ilyenkor húzódik össze a bőr, és tartja bent a finom ízeket.
  3. Amikor a bőr megsült, megfordítjuk a húsokat, a maradék fűszert a bőrös felére szórjuk, s megsütjük a másik oldalt is. Ha ez kész, egy kicsit lejjebb vesszük a lángot, ekkor a hús már eresztett egy kis levet, s lefedjük egy fedővel, s 25 percig hagyjuk párolódni (legalábbis nekem ennyi kellett).
  4. Amikor eltelt az idő, levesszük a fedőt, és felöntjük a húst a borral. Továbbra is alacsony lángon főzzük egészen addig, amíg a bor nagy része el nem fő. Ha nem tálaljuk azonnal, akkor itt a művelet befejeződik. Ha közvetlenül tálaljuk, akkor beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, s max. 2-3 percig főzzük még tovább. Ha a citromlevet sokáig főzzük, megkeseredik. Ha nem közvetlenül tálaljuk, akkor várunk, s közvetlen tálalás előtt felmelegítjük a húst és a levet, s akkor öntjük bele a citromlevet, és szórjuk meg petrezselyemmel.
  5. Én leginkább zöld salátával eszem, de senki ne hagyja ki a szaft kenyérrel való tunkolását, mert isteni íze van. Máskülönben bármilyen körettel tálalható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 134
elküldve: 6
receptkönyvben: 526
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb olasz módon készítve, sült-párolt csirke, fűszeres csirkecomb, fehérboros citromos csirke zöldfűszerekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2016-05-23 12:08

Nagyokat nyeltem, miközben olvastam. Én is szeretem fűszeres borban párolni a húsokat és a tengeri herkentyűket. A felső comb a kedvencünk, ez a fűszerezés napokon belül ki ki lesz próbálva. Mivel van egy pont ilyen serpenyőm, már el is képzeltem, hogy az én asztalomon illatozik ez a csoda. Aztán felébredtem. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-11-29 18:25

Még el se olvastam a receptet, de már írom, hogy csodaszép a kép! Annyira ínycsiklandó, akármi legyen is.:) Közben aztán elolvastam. Nagyon fincsi lehet. Imádom a zöldsalátát a húsok mellé. Nem ismerem Mamma Agatát, de klassz receptjei lehetnek. :)
Üdv: Fahéj

548
csirke felsőcomb 6 db
fehérbor 0.25 l
2 tk
rozmaring 1 ek
zsálya 1 ek
citromlé 1.5 citromból nyert
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor