Nosalty Logó

Citromos csirke Mamma Agata konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos csirke Mamma Agata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 553 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1659 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 553 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7497.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 1659 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymákat megpucoljuk, és kettévágjuk őket. Teflon serpenyőben - Mamma Agata szerint azért jó a teflon, mert nem ég le benne a hús - minden zsiradék nélkül pár percig sütjük. Ne égessük meg, de az illatát már lehessen érezni.
  2. Ekkor beletesszük a csirkecombokat minden fűszerezés nélkül a bőrös felükkel, s a bőr nélküli felére rászórjuk a só, zsálya és rozmaring felét. Közepes lángon karamellizáljuk a bőrös felét, vagyis ropogós barnára sütjük. Amikor a serpenyőbe tesszük, sisteregni fog a hús, de ez jó, mert ilyenkor húzódik össze a bőr, és tartja bent a finom ízeket.
  3. Amikor a bőr megsült, megfordítjuk a húsokat, a maradék fűszert a bőrös felére szórjuk, s megsütjük a másik oldalt is. Ha ez kész, egy kicsit lejjebb vesszük a lángot, ekkor a hús már eresztett egy kis levet, s lefedjük egy fedővel, s 25 percig hagyjuk párolódni (legalábbis nekem ennyi kellett).
  4. Amikor eltelt az idő, levesszük a fedőt, és felöntjük a húst a borral. Továbbra is alacsony lángon főzzük egészen addig, amíg a bor nagy része el nem fő. Ha nem tálaljuk azonnal, akkor itt a művelet befejeződik. Ha közvetlenül tálaljuk, akkor beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, s max. 2-3 percig főzzük még tovább. Ha a citromlevet sokáig főzzük, megkeseredik. Ha nem közvetlenül tálaljuk, akkor várunk, s közvetlen tálalás előtt felmelegítjük a húst és a levet, s akkor öntjük bele a citromlevet, és szórjuk meg petrezselyemmel.
  5. Én leginkább zöld salátával eszem, de senki ne hagyja ki a szaft kenyérrel való tunkolását, mert isteni íze van. Máskülönben bármilyen körettel tálalható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 14555
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végre elérkezett az idő, hamarosan kézhez kapom Mamma Agata szakácskönyvét, amit ő küldött nekem a mesés Ravelloból. Már nagyon várom, hogy sok finom ételt készíthessek el belőle, és oszthassam meg veletek, de addig is, elkészítettem nektek az egyik legismertebb receptjét, a citromos csirkéjét.

Hozzászólások

Fahéj

Még el se olvastam a receptet, de már írom, hogy csodaszép a kép! Annyira ínycsiklandó, akármi legyen is.:) Közben aztán elolvastam. Nagyon fincsi lehet. Imádom a zöldsalátát a húsok mellé. Nem ismerem Mamma Agatát, de klassz receptjei lehetnek. :) Üdv: Fahéj

firstlady

Nagyokat nyeltem, miközben olvastam. Én is szeretem f?szeres borban párolni a húsokat és a tengeri herkenty?ket. A fels? comb a kedvencünk, ez a f?szerezés napokon belül ki ki lesz próbálva. Mivel van egy pont ilyen serpeny?m, már el is képzeltem, hogy az én asztalomon illatozik ez a csoda. Aztán felébredtem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek