r
Nosalty Logó

Brie sajtos-burgonyás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Brie sajtos-burgonyás frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 396 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és mandolinnal nagyon vékonyra felszeleteljük.
  2. Sós vízben, forrástól számított 5 perc alatt félpuhára főzzük. Óvatosan leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Egy kisebb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát.
  4. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírt terítünk egy formába úgy, hogy a szélein kicsit túllógjon, és kikenjük olívaolajjal.
  5. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és a snidlinggel ízesítjük.
  6. Az előkészített formába rétegezzük a hozzávalókat: először az előfőzött krumpli felét, arra jön a dinsztelt hagyma fele, rá a brie sajtszeletek fele, majd a maradék krumplit, hagymát és sajtot rétegezzük a tepsibe.
  7. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel, és megsütjük.
  8. Hidegen könnyen szeletelhető, kis kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9437
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Ajánló

Szúrjunk színes kis kardot vagy fogpiszkálót a kockákba, így még mutatósabbak és könnyen elvehetőek.

Receptkategóriák

Vendégváró falatkáknak néztem ki ezt a receptet (a Nők Lapja konyha decemberi számából), de gyors vacsora lett végül belőle. Jelesre vizsgázott, így legközelebb vendégváró hidegtálra is elkészítem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek