Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu amarettóval

Tiramisu amarettóval
Tiramisu amarettóval
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan tiramisu recept, amely házi piskótából készül és a forró cukorszirup miatt a szalmonellától sem kell félni!

hozzávalók / 9 adag

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A kávé piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félig felverjük, majd fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  2. Ha a fehérjét a cukorral kemény habbá vertük, akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, és összedolgozzuk.
  3. A tojáshoz keverjük a kávét.
  4. A lisztet a keverékhez szitáljuk, és fakanállal, óvatosan eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, eloszlatjuk benne a tészta felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha elkészült az egyik lap, után a tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk őket kihűlni.

A mascarpone krémhez

  1. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Nagyjából 115 fokra hevítjük, hogy minden cukorkristály elolvadjon benne.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még meleg cukorszirupot.
  3. A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást, addig amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent.
  4. A mascarponét kissé felverjük, majd fakanállal folyamatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket.
  5. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd a mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
  6. A tejszínhabot keményre verjük, majd ezzel lazítjuk a tojásos-mascarponés-zselatinos masszát.

Az amarettós-kávés sziruphoz

  1. A forró kávéhoz hozzákeverjük a cukrot, és feloldjuk benne.
  2. Hozzáöntjük a kávéhoz az amarettót.

Az összeállítás

  1. Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a kávés szirup felével. Érdemes kenőecsettel felvinni, így sokkal egyenletesebben tudjuk eloszlatni.
  2. A kávés tésztalapon elsimítjuk a krém felét.
  3. A krémre rátesszük a másik tésztalapot, majd meglocsoljuk a maradék sziruppal, és utána a maradék krémet is rákenjük.
  4. Hűtőben egy éjszakát (de legalább 3-4 órát) pihentetjük.
  5. Tálalásnál cukrozatlan kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 2500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 535
elküldve: 7
receptkönyvben: 395
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Málnamanna
Málnamanna Thu, 2014-04-10 21:39

Köszönöm ízHUSZÁR ezt a szuper receptet. Már több recepted kipróbáltam most sem kellett csalódnom!

paprobika
paprobika Sat, 2014-03-08 19:49

Hát ez csodás! Ez lesz a jövő heti desszert ez már most biztos Köszönöm!!

580
tojás 6 db
cukor 150 g
feketekávé 4 ek
finomliszt 150 g
habtejszín 450 ml
cukor 120 g
víz 50 ml
tojássárgája 4 db
lapzselatin 3 db
mascarpone 300 g
feketekávé 140 ml
cukor 70 g
amarettó 40 ml
cukrozatlan kakaópor 50 g