21 parajtól zöld Popeye-kedvence recept

Ez a finom és egészséges leveles finomság nemcsak főzelékként vagy salátaként ehető, számtalan mennyei étel készülhet belőle. Erre adunk most tippeket, spenótozz be!

  1. 1.

    Spenótos-mascarponés fettuccine

  2. 2.

    Imádnivaló zöld smoothie

  3. 3.

    Spenótos serpenyős csirke

  4. 4.

    Egyszerű spenót

  5. 5.

    Spenótos gombás lasagne

  6. 6.

    Paradicsomos-spenótos tükörtojás

  7. 7.

    Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa

  8. 8.

    Spenótos-ricottás rétes burek formában

  9. 9.

    Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta

  10. 10.

    Spenótos csicserileves

  11. 11.

    Spenótos török pizza

  12. 12.

    Spenótos csirke wrap

  13. 13.

    Bébispenótos palacsinta

  14. 14.

    Spenótos fetával töltött kagylótészta

  15. 15.

    Spenótos párolt göngyölt pulyka

  16. 16.

    Spenótos gratin

  17. 17.

    Tojásos nokedli spenótosan

  18. 18.

    Zöld rizottó

  19. 19.

    Spenótos-halas lusta rakott krumpli

  20. 20.

    Spenótgombóc sajtszósszal

  21. 21.

    Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?