Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos párolt göngyölt pulyka

Spenótos párolt göngyölt pulyka
Spenótos párolt göngyölt pulyka
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétázni az év bármely szakában lehet. Év elején azonban még az is szokott, aki soha nem fogyókúrázik. Például én. Szeretek viszont néha könnyedebben étkezni, és ennek számos oka van, ami nem különleges. Ünnepek után, nyár elején vagy a tél végén, mikor a kissé unalmas, nehezebb kaják után felfrissülésre vágysz.

Pár éve használom a párolót, amit korábban főleg rizs és zöldségek párolására használtam, de rájöttem, hogy ha sütőpapír vagy fólia, vagy mindkettő segítségével csomagokat gyártok, akkor bármit lehet párolni. Nemcsak az idő az, amit megspórolsz, hanem a zsiradék is, mert ezzel a módszerrel tényleg zsírmentesen tudsz ételt készíteni. Azt gondolod íztelen? Tévedsz. Minden íz benne marad a csomagban. Használj bátran zöldfűszereket!

hozzávalók / 4 adag

A töltelék

A hús

A zellerpüré

ajánlat

Ez egy gyakorlatilag zsírmentes étel. Párolni ezért klassz, mert az alapanyagok ízét bezárod, és rövid idő alatt tápláló, finom az eredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastagtalpú serpenyőben kevés olajon v. vajon megpároljuk a hagymát, egy marék előzőleg jól megmosott, leforrázott spenótot, majd fűszerezzük. 1 ek. diódarával könnyen kenhető tölteléket készítünk.
  2. A szeleteket bécsi szelethez hasonló módon lapítjuk, vékonyan rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Én a húst előzőleg fokhagymaporral, azaz szárított fokhagymával beszórtam, és jéghideg tejben pihentettem. A feltekeréshez sütőpapírt és alufóliát használok. Nagyméretű szaloncukornak néznek ki.)
  3. Egy párolóedénybe helyezzük a fóliába tekert hústekercseket, és a szeletek méretétől függően 25-35 perc alatt készre pároljuk.
  4. A zellerpüréhez a zellert meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük (egyébként ezt is lehet párolni!). Kevés vajjal és egy botmixerrel krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A pulykatekercset szeletelés előtt fedő alatt 15-20 percig pihentetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyárikonyha gasztroblog

Mióta szakács: 2013.12.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos göngyölt pulyka, párolt pulykatekercs zellerpürével, párolt göngyölt pulykamell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
spenót 100 g
fehér hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
dió 1 marék
pulykamell 400 g
fokhagymapor 2 kk
tej 2 dl
zeller 2 közepes db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint