r
Nosalty Logó

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 748 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 2989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 169 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5408 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    11305 micro
Összesen 748 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6730 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    21634 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    45219 micro
Összesen 2989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    363 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Elkészítés

A tésztához

  1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprítógép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb), és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
  2. Gyújtsuk be a sütőt, és vajazzuk ki a formát.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába
  4. 10 percig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon, és azalatt készítsük el a tölteléket.
  5. Tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát, és szeljük kockára.
  6. Olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell)
  8. A tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával.
  9. Öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze, és öntsük az elősütött tésztára.
  10. Tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe, és a 2. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 31024
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

A szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze. A képen látható quiche teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készült

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
Receptműves 119 recept

Egyszerű és nagyszerű. Igazán különlegesen fenséges kombináció.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szuper recept, nagyon jól sikerült! Eddig csak félkész tésztát használtam, de ezentúl ha lesz id?m, inkább házi tésztával készítem az ételt.

Receptműves

Jó ezt olvasni, bizony gyorsan kész és még egészségesebb is, mint a félkész. Köszi a visszajelzést, szép napot :-)

Törölt felhasználó

Kedves Receptm?ves! Mirelit spenótnál az elkészítést ugyanígy ajánlod? Köszönöm:)

Receptműves

Kedves Viriii, annyi különbséggel, hogy a mirelitnek sok leve szokott lenni kiengedve, amit javasolnék leönteni, vagy, ha nem akarod megvárni amíg kienged, akkor elf?zni. Szép napot, Memi

Törölt felhasználó

A saláta receptje nincs leírva!!!!!

Receptműves

Kedves Liza, a paradicsomot és a medvehagymát mosd meg, szeld fel, tedd egy tálba, keverd össze a mézet, az olívaolajat, a citrom levét és a koriandert és öntsd az öntetet a medvehagymás paradicsomra. Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ, azért kérdeztem rá, mert a képen a paradicsom, mintha meg lenne sütve, de ezek szerint nem!

Törölt felhasználó

Hány fokon kell sütni? A 2. pontban nem látok h?fokot. Köszönöm

Törölt felhasználó

Megtaláltam a recept alján! :)

Receptműves

Szia, az elkészítés végén van, sütési h?fok 180 C. Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Isteni! :) Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek