Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta

Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta
Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször említettem, hogy nem vagyok nagy salátarajongó. Hacsak nem tésztasalátáról beszélünk. Az persze jöhet minden mennyiségben! A „zöldek” azonban nekem túl unalmasak. A napokban azonban beleástam magam egy csomó saláta receptbe, majd miután kellő inspirációt kaptam, végül elkészítettem a saját – nyugodtan mondhatom – álom salátámat.

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. Hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk fel kis kockákra.
  2. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd addig süssük benne a céklát, míg meg nem puhul. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  3. A kecskesajtból gyúrjunk kis gombócokat, majd forgassuk bele a mandulapehelybe, és ezt is süssük egy pár percig olívaolajon.
  4. Közben egy száraz serpenyőben pirítsunk aranybarnára egész mandulákat.
  5. Mossuk meg jó alaposan a bébispenótot, majd csepegtessük le.

Öntet

  1. Körülbelül fél dl olívaolajat keverjünk össze egy evőkanál balzsamecettel, sóval és borssal.
  2. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és ezt is tegyük az öntetbe.
  3. Ha elkészült, tegyük egy tálba a bébispenótot és a céklát, majd locsoljuk meg az öntettel.
  4. Végül rendezgessük el salátán a sajtot és a mandulákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 225
elküldve: 7
receptkönyvben: 412
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

céklasaláta, kecskesajtos saláta céklával és spenóttal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Wed, 2014-05-28 05:01

Finom volt, koszonom a receptet. Nekem a kecskesajt elfolyt a sutes kozben. Neked egyben maradtak a sajtgolyok?

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer Wed, 2014-05-28 11:51

Kedves Csilla,

valamennyire mindenképp szétfolyik, de érdemes minél keményebb sajtot választani ehhez a recepthez, és akkor nem lehet baj...:)

396
spenót 250 g
cékla 250 g
kecskesajt 200 g
mandula 30 g
mandulapehely 50 g
olívaolaj 30 ml
balzsamecet 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint