Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-halas lusta rakott krumpli

Spenótos-halas lusta rakott krumpli
Spenótos-halas lusta rakott krumpli
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért nem szeretek rakott krumplit készíteni, mert számomra értelmetlenül sok időt vesz el a krumpli előre történő főzése, pucolása, karikázása. Aztán amióta egy szakácstársunk adta a rendkívül egyszerű ötletet, azóta gyakrabban készül lusta módon. Ehhez jött a spenót ötlete, amit már Andicska is elkészített kicsit más olvasatban és összeállt ez az étel. Ötletszinten mindenképpen fúziósnak tekinthető, élvezeti- és tápanyagértéke igen magas.
Jó szívvel, bátran fogyasztható.
Külön Katának: besamel helyett vegyél tejfölt, ízesítsd jól sóval, borssal, szerecsennel, 1 gerezd törött fokhagymával és ezt öntsd rá.


hozzávalók / 6 adag

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

ajánlat

A tilápia hal egy szálkamentes édesvizi fajta, ajánlom azoknak, akiknek gondja akadna a pangasius-szal. Intersparban és Aldiban is kapható mireliten.
pH besorolás: enyhén savasít.
Erről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a burgonyát és tepsibe szeleteljük fél centi vastagra vágva. Annyi burgonyát pucoljunk, hogy a tepsi alját 2-4 centi vastagon fedje. Locsoljuk meg (olíva)olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk alá kb. egy dl vizet. Fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük/ pároljuk meg.
  2. Közben készítsük el a többit. A spenótot (ha mirelit) olvasszuk és jól nyomkodjuk ki. Olajon fonnyasszuk meg a hagymát, amikor kész dobjuk rá pár másodpercre a fokhagymát. Jöhet a spenót. Forgassuk össze, majd szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük félre hűlni.
  3. Készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, forrósítsuk benne habosra a lisztet, de ne pirítsuk, majd FORRÓ tejjel öntsük fel és kevergetve főzzük sűrűre. Fűszerezzük, és jól sózzuk - jobban, mint kívánnánk -, mert ez adja majd a sós íz jó részét az ételhez.
  4. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, halmozzuk rá a spenótot, fektessük rá a halfiléket (az enyém még ekkor is jeges volt), majd öntsük nyakon a szósszal. Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk vissza a sütőbe és addig süssük, amíg a sajt szép piros nem lesz. (Kb. fél óra.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 694
elküldve: 9
receptkönyvben: 440
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

halas-spenótos rakott krumpli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

afonazia
afonazia Sun, 2017-12-24 09:06

Tegnap este került az asztalra, egyszerűen tökéletes! :) <3

Évike.
Egyszeregy / Évike. Thu, 2013-05-30 20:52

Nagyon jó kis recept, másodszor készítettem el, és másodszorra is mindenkinek ízlett a családban. +tőled tanultam rendesen besamelt készíteni is,ami vicces, mert 20 éve főzök :-)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Mon, 2012-07-23 19:02

Kedves Eszter!
Ma mar sokadszor kerult ez a finomsag az asztalunkra - nem is ertem eddig miert nem dicsertem agyon, hiszen mindenkepp azt erdemelne a recept is, es az alkotoja is ;)
Szuper az egesznek az allaga ugy ahogy van, az aranyok is, a leirtak szerint eljarva sztem nem mehet felre az ember lanya. Nalam tonhalkonzerv kerult bele eddig kivetel nelkul, nagyon finom ugy is. A halakkal meg kicsit hadilabon all a csalad, csak azert, majd idovel :)
Tovabbi szep napot Neked!
Chococat

Pusedlee
Pusedlee Mon, 2011-11-14 22:47

Kedves Eszter!
Tegnap elkészítettem, ezt a "csodát"...és úgy véltem ezt nem hagyhatom dicséret nélkül, mennyei lett!! Nekem megfőtt a krumpli, pont olyan lett, mint a képen! :) Köszönöm szépen a recepte(ke)t, a rajongód lettem! :))

deklon
deklon Sun, 2011-07-03 16:46

Ma elkészítettem ebédre, hát az igaza megvallva finom lett e rakott étel, de nem főtt meg a krumpli, túl sok volt a besamel és minden egy spenótos főzelékké folyt össze. Következőkör előre megfőtt krumplival, jól kiolvasztott, megszárított hallal és talán durvára vágott főtt spenóttal készítem el, kevesebb besamellel.
Köszi azért a receptet,
Üdv,
Gabi

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-02-21 22:50

Kedves Eszter!
Egy kis változtatással nálunk is az asztalra került ez a tarka csoda. Az ötletet a hűtőben árválkodó másfél adag spenótfőzi adta - holott mi ketten voltunk és nagyon éhesek. Felkarikáztam 4-5 kisebb krumplit, nyersen a kiolajozott jénai aljára halmoztam, só, bors, majd jött a halszelet, kiolvasztva, szintén sózva, borsozva, szerecsendióval bőven meghintve, erre 3 főtt tojás került, pici vizet öntöttem alá a krumpli miatt, végül ráborítottam a főzeléket. Alufóliával lefedtem, betoltam a csőbe és addig ki sem vettem, amíg a kolompér meg nem puhult. Még vacsira is jutott belőle. Köszi a remek ötletet, visszatérő étkünk lesz. 8)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-02-21 23:29

Azta mindenit!
Mennyire jó ötlet a spenótfőzi!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)

cinus79
cinus79 Tue, 2010-12-21 15:19

Ma elkészítettem ebédre, Isteni finom lett. Még a férjemnek is ízlett, aki nem igazán van oda a rakott dolgokért. Este remélem a fiam (nagy kritikus és ínyenc, bár még csak 7 éves) is megkóstolja.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-21 15:24

Húha, akkor a neheze még hátravan! ;-)
Örülök, hogy ízlett!
Szép ünnepeket, jó készülődést!
Eszter

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-21 14:21

Kedves Eszter!
Istenien néz ki, röppen a receptkönyvembe!
Szeretettel
loncsi

521
burgonya 1 kg
spenót 60 dkg
tilápia 70 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
szerecsendió 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
vaj 80 g
finomliszt 60 g
tej 450 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 tk