Nosalty Logó

Spenótos török pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kga
Spenótos török pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4407 micro
Összesen 423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3367.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17627 micro
Összesen 1699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a burgonyát héjában (a krumpli héját villával benyomkodva a mikróban 8 perc alatt megfő). Préseljük át krumpinyomón (vagy nyomkodjuk alaposan össze villával).
  2. Az élesztőt a 3/4 csésze langyos vízben egy kis cukorral futtassuk fel.
  3. Keverjük össze egy mély edénybe a lisztet és a krumplit. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, sót, és gyúrjuk addig, amíg az edény szélétől elválik a tészta. Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk 1/2 óráig kelni.
  4. Kevés olívaolajra dobjuk rá a spenótot, és pároljuk meg. Ha a spenót levelek megpárolódtak, adjuk hozzá a tejszínt, és az összezúzott fokhagymát. Főzzük 5-6 percig, míg a tejszín nem kezd el besűrűsödni, ekkor sózzuk, borsózzuk.
  5. A megkelt tésztát vágjuk 8 darabra, és készítsünk belőle gombócokat. A gombócokat nyújtsuk ki gyufa vastagságúra, de a tészta ne legyen nagyobb egy gyerektányérnál.
  6. Kenjük meg a tetejét oliívaolajjal, majd tegyünk rá a spenótos szószból. Hajtsuk fel körben a szélét, a tetejét szórjuk meg a vékony cikkekre vágott feta sajttal.
  7. 200 celsius fokon süssük a pizzát addig, amíg a felhajtott széle nem kezd el barnulni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34911
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 18.

Ajánló

Igen könnyű étel, előételként-, de főételként is megállja a helyét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az elmúlt időszakban jóbarátommal gyakran ettünk török étteremben, és minden alkalommal török pizzát is rendeltem az ismertebb ételek mellé. Kicsit ropogósabb, jóval vékonyabb tésztája, és a feltétek egyedisége arra ösztökélt, hogy megpróbáljak rájönni a tészta receptjére. Jónéhány kóstolás után megtaláltam a megoldást. Ők egy kevés krumplival bolondítják meg a török pizzát, azaz a lachmacun -t. A feltétet már saját magam fabrikáltam hozzá, de miután az összes pizzácska elfogyott pár perc alatt, megnyugodtam, hogy eltaláltam az ízeket.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nemrégiben Isztanbulban jártam és én sem tudtam betelni a pizzájuktól, tényleg isteni!

Törölt felhasználó

Sajt, spenót, pizza. Én is megcsinálom. Mit szólsz egy kis feny?maghoz a tetejére, szerintem kellemesen megpirul rajta.

Kiseszti

Nagyon finom, tálaláskor mártásként fokhagymás tejfölt locsolgattunk rá... :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jó a recepted, örülök, hogy megtaláltam, régen ettem spenótos pizzát, azóta is arra vágyom, most majd kipróbálom. Annyit szeretnék csak megkérdezni, hogy kb. mekkora legyen az a bizonyos csésze, amivel a lisztet és vizet kell kiadagolni?

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem, véletlenül kihagytam a sót a tésztából :) de nem volt gond, mert a feta elég sós a tetején. Finom lett!! Köszi!

Huncutka

Nekem volt török barátom akinek étkezdéje volt itt, ?k nem tettek bele f?tt burgonyát.

Törölt felhasználó

Szia! A 2 csésze liszt kb hány dkg-nak felel meg?

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, én a tetejére még tettem vékonyra szelt paradicsomkarikát. Hmmmm. Isteni

Törölt felhasználó

A család kedvence lett! Legközelebb dupla adagban kell csinálnom! :)

Törölt felhasználó

Szia! nekem is az lenne a kérdésem, hogy a 2 csésze liszt kb hány dkg-nak felel meg? El?re is köszönöm a választ! BÚÉK

kicsivik

Sziasztok! Egy jó tanács mindenkinek, aki játszik a gondolattal, hogy elkészíti a pizzát! Saját káromon tanultam, Nektek ne kelljen... Egy átlagos bögre 2,5 decis. De majdnem mindegy, hogy 2,3 vagy 2,7 deci, mivel arányosan lesz több a liszt és a folyadék. Direkt lemértem a lisztet, és a 2 bögrényi pontosan 30 dkg lett. Ehhez adtam a 3/4 csészényi vizet, és bizony így túlságosan lágy volt a tészta. Pótolnom kellett még b?ven liszttel. Miel?tt nekiláttam volna, megnéztem többféle pizzareceptet is, és arra jutottam, hogy 10 dkg liszthez 0,5 dl vizet javasolt adni, tehát jelen esetben nyugodtan mérjetek ki 40 dkg lisztet, és 2 dl vizet. Az a kis krumpli nem fog változtatni a tészta állagán jelent?sen, akár el is hagyható, ha úgy jobban tetszik. Én is csak azért tettem bele, mert pont volt itthon maradék az el?z? napról, és mert kíváncsi voltam. Remélem tudtam segíteni! Üdv, Viki

klaukara

Ez a recept a török pide receptje - illetve csak a kép alapján gondolom, mert a tésztája ugyanolyan, mint a lahmacuné. Az a különbség, hogy a lahmacun teljesen lapos, nincs széle, míg a pidének van és a pide hosszúkás alakú, míg a lahmacun kerek. (Bár pl. Manisában a lahmacunt is pidének mondják.) A lahmacunra (amin húsos feltét van) általában zöldségeket tesznek, citrommal meglocsolják és összetekerve eszik. A pidét különböz? feltétekkel fogyasztják, és a hosszú ételt kb. 5-6 cm széles darabokra szeletelik. Ha elvisszük az általunk készített feltétet a pidéshez, ? megsüti nekünk és csak egy kenyér árát (ami 75 dkg nem 1 kg) kéri érte. Mi hetente megyünk pidéshez :)

gyarmathi zsuzsa

Isteni lett! :)) Rögtön dupla adagban készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek