Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bébispenótos palacsinta

Bébispenótos palacsinta
Bébispenótos palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció sós palacsintára.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük, majd legalább 1 óráig hűtőben pihentetjük.
  2. A spenótleveleket alaposan megmossuk, és feltekerve csíkokra vágjuk.
  3. A palacsintatésztáhz adjuk a sütőport, a felaprított fokhagymát, a spenótot és 2-3 ek olívaolajat.
  4. Vajon vagy olajon készre sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 022
elküldve: 1
receptkönyvben: 186
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos tésztájú palacsinta, fokhagymás-bébispenótos palacsinta, sós palacsinta spenótosan

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcibob
marcibob Sun, 2016-05-15 14:07

köszönjük! nagyon finom, könnyű ebéd
a tésztába tettem egy jó csipet sót
frissen-forrón töltöttem bele reszelt ementálit
és fokhagymás-sós tejfölbe mártogattam.. nyamiiiii

cranberry
Sóskaramell / cranberry Wed, 2015-08-26 21:27

épp most ettük meg az utolsó darabot is, nagyon-nagyon finom! bébispenót híján fagyasztott pürét használtam, felolvasztottam, lecsepegtettem. És 4 gerezd fokhagyma, sok őrölt kömény és szerecsendió ment még bele. És füstölt sajtos sajtmártással ettük! Fantasztikusan finom!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-11-05 09:21

Ez annyira finom volt, hogy rendesen kicsordult a könnyem a boldogságtól, mikor beleharaptam! Csak az a kár, hogy nem szabad túl sűrűn spenótot enni, mert különben minden nap ez lenne a vacsorám!
Nálam díjnyertes! :-)
Köszönettel
Tímea

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2013-01-21 19:51

szia, ne haragudj, hogy ilyen nem igazán idevalót kérdezek, de megütötte a szemem a komment és csak kíváncsi vagyok, miért nem szabad túl gyakran spenótot enni ?
köszi a választ, Andi

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-01-22 09:12

A benne lévő oxálsav miatt, ami főzés hatására kicsapódik és vesekövet okoz. Ezért azt mondják, hogy max 2 hetente szabad enni sóskát és spenótot. Nyersen lehet sűrűbben is. :-)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sat, 2012-11-10 11:37

:)))))) Jaj, de aranyos vagy. :) Szívből örülök, hogy ennyire ízlett és hogy ekkora boldogságot okozott!
Nagyon szívesen!
bea

303
spenót 100 g
tojás 2 db
tej 2 dl
ásványvíz 3 dl
sütőpor 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 3 ek
finomliszt 20 dkg