r
Nosalty Logó

Spenótos-mascarponés fettuccine

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenótos-mascarponés fettuccine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1029 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6094 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13201 micro
Összesen 1029 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    2326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1045 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26402 micro
Összesen 2057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2887 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük. A tészta főzővízéből teszünk félre egy keveset.
  2. Közben a turmixba dobjuk a spenótlevelek felét, a mascarponéval, parmezánnal és a fokhagymával együtt. Citromlevet facsarunk rá. Turmixoljuk.
  3. Megkóstoljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Szükség és ízlés szerint hígíthatjuk a szószt egy-két evőkanálnyi (vagy akár kicsit több) főzővízzel. Ki, hogy szereti.
  5. A kifőtt, leszűrt tésztát visszatesszük a lábsaba, hozzáadjuk a friss, összetépkedett (vagy csíkokra vágott) spenótleveleket, összemelegítjük és kész.
  6. Azon nyomban megesszük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 71345
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pompás tavaszi-nyári tésztaétel, ízében és színében egyaránt. Azt nem mondanám, hogy kalóriaszegény. De melyik tészta az?!...

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

A mascarponéba kerül? spenótot nem f?zöd/párolod meg miel?tt belekevered?

Petra

Nem! Pont az a lényeg, hogy az a végén nyersen megy bele, kicsit átmelegszik, de nem szottyad össze, roppanós marad.

Törölt felhasználó

Azt még tudom, hogy a fettuccine-t magyarul szélesmetéltnek hívjuk. De mi az az al dente? Most megf?z?d a tésztát vagy sem?

Törölt felhasználó

hapci, ha akarod vehetsz készen h?t?pultos lasagne tésztát és abból friss szélemetélteket vághatsz... mmm... mintha a nem létez? olasz nagymamád csinálta volna :)

Törölt felhasználó

? minek? lehet készen kapni...

Törölt felhasználó

persze ízlés kérdése, én jobban szeretem mint a száraz tésztát, mert ez friss, amolyan házias. (no meg akár olaszos tekercseket is lehet bel?le csinálni, ebb?l egyszer majd írok egy receptet :))

Törölt felhasználó

hát olyat még nem hallottam, hogy vki a bolti száraz lasagnét felvagdosta volna szélesmetéltre, de ha nincs jobb id?töltése egészségére :) sztem egyszer?bb, ha egyb?l azt vesz. amúgy az olasz meg a magyar tészta is vízból, lisztb?l és több kevesebb tojásból áll. a többi marketing kérdése. ja és néhány hónapja van szerencsém olasz társaságban élni. nem egy konyhatündérek. (oliva)olajos tészta, mascarponés tészta, pesto, citromos-olajos saláta, stb... ez a menüválaszték. (én már skorbutot kaptam volna, ha ezeken élnék.) ja és a f? menü a zacskós leves ;) általában semmit se szeretnek ami nem készíthet? el 5 perc alatt. ett?l független, ha az ember némi munkát és id?t öl az EREDETI olasz receptekbe akkor egész jó kis fogásokat lehet bel?le kerekíteni. persze nem olaszosan. bocs, ha hosszúra sikeredett a megjegyzésem. de egy kicsit misztifikáltnak érzem ezt az "olasz" konyha dolgot.

Petra

kedves Hapci, Az al dente azt jelenti, hogy roppanósra f?zzük a tésztát, vagyis nem f?zzük szét, szebben kifejezve túl!

Törölt felhasználó

Elkeszitettem ma,nagyon,de nagyon izlett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Hapci: Elárulom önnek, hogy Nem teljesen van igaza abban, hogy az olasz tészta ugyan olyan mint a magyar. El?ször is a liszt is más min?ség?. Egyébként ebben a franciák igazán nagyok, 10.-20 malom verseng azért, hogy egy pék az ? lisztjüket használja , de nálunk is nagy különbségek vannak liszt és liszt között. Plusz az olaszoknál kapható (meg nálunk is , már) durum lisztb?l készített tészta (pl.barilla). Abban pedi g nincs tojás. Egyébként az olasz konyha pont abban nagy, hogy rendkív?l gyorsan elkészíthet?ek az ételek, általában. Egyébként az olaszok a tészta miatt eszik a tésztákat, kevés raguval, mi meg pont fordítva a ragu ízére vagyunk kiváncsiak. Pont ezért esznek pl. csak oliva olajjal leöntött tésztát. Nekünk ez furi. Egyébként Skorbutot biztos nem kapna, mert az pont az ellenkez?je, C vitamin hiány, azok a tengerészek kapták, akik csak sózótt húst ettek hónapokig, mert nem volt semmi más a hajón. (gyümölcs) Szerintem az olasz kajákat olaszosan a magyar kajákat pedig magyarosan kellene elkészíteni.

Törölt felhasználó

Nagyon ötletes a spenótos tészta! Kipróbáltam, igaz egy picit másképp készítettem el, de így is isteni finomra sikeredett, és meglep?en laktató. Köszi a receptet, nem utoljára került nálunk az asztalra. :)

Wendy

Én is kipróbáltam, 3 gerezd fokhagymával és Gouda sajjtal, mert parmezánom nem volt, de így is tuti lett! Köszi, Wendy

Marcsi

Szeretem a spenótos fokhagymás tésztát, csak tejszínnel szoktam, de mascarponeval is kipróbálom. Köszi

Knoblauh Diána

ez akkora egy csúcs király kaja! imádom! köszi a receptet!

norci40

Hát ez isteni volt! Pár perc alatt kész egy fenséges vacsora hétköznap este!És még egészséges is a nyers zöldség. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Egyszeru es isteni finom volt!!Koszi a recepetet!!!!

Karger

6. Azon nyomban megesszük. Csak azt nem értem mint csináljak az összeturmixolt cuccal? Rakjam el másnapra az uzsonnához?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek