Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-mascarponés fettuccine

Spenótos-mascarponés fettuccine
Spenótos-mascarponés fettuccine
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pompás tavaszi-nyári tésztaétel, ízében és színében egyaránt.
Azt nem mondanám, hogy kalóriaszegény. De melyik tészta az?!...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük. A tészta főzővízéből teszünk félre egy keveset.
  2. Közben a turmixba dobjuk a spenótlevelek felét, a mascarponéval, parmezánnal és a fokhagymával együtt. Citromlevet facsarunk rá. Turmixoljuk.
  3. Megkóstoljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Szükség és ízlés szerint hígíthatjuk a szószt egy-két evőkanálnyi (vagy akár kicsit több) főzővízzel. Ki, hogy szereti.
  5. A kifőtt, leszűrt tésztát visszatesszük a lábsaba, hozzáadjuk a friss, összetépkedett (vagy csíkokra vágott) spenótleveleket, összemelegítjük és kész.
  6. Azon nyomban megesszük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 62 892
elküldve: 27
receptkönyvben: 974
elkészítve: 32/43
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-mascarponés tészta

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norci40
norci40 Wed, 2012-04-18 20:03

Hát ez isteni volt! Pár perc alatt kész egy fenséges vacsora hétköznap este!És még egészséges is a nyers zöldség. Köszönöm.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Thu, 2011-01-27 18:31

Szeretem a spenótos fokhagymás tésztát, csak tejszínnel szoktam, de mascarponeval is kipróbálom. Köszi

aneg
Wendy / aneg Wed, 2010-06-30 15:43

Én is kipróbáltam, 3 gerezd fokhagymával és Gouda sajjtal, mert parmezánom nem volt, de így is tuti lett! Köszi,
Wendy

Totoro
Totoro Wed, 2010-06-23 15:58

Nagyon ötletes a spenótos tészta! Kipróbáltam, igaz egy picit másképp készítettem el, de így is isteni finomra sikeredett, és meglepően laktató. Köszi a receptet, nem utoljára került nálunk az asztalra. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-19 21:38

Kedves Hapci:
Elárulom önnek, hogy Nem teljesen van igaza abban, hogy az olasz tészta ugyan olyan mint a magyar.
Először is a liszt is más minőségű. Egyébként ebben a franciák igazán nagyok, 10.-20 malom verseng azért, hogy egy pék az ő lisztjüket használja , de nálunk is nagy különbségek vannak liszt és liszt között. Plusz az olaszoknál kapható (meg nálunk is , már) durum lisztből készített tészta (pl.barilla). Abban pedi g nincs tojás. Egyébként az olasz konyha pont abban nagy, hogy rendkívűl gyorsan elkészíthetőek az ételek, általában. Egyébként az olaszok a tészta miatt eszik a tésztákat, kevés raguval, mi meg pont fordítva a ragu ízére vagyunk kiváncsiak. Pont ezért esznek pl. csak oliva olajjal leöntött tésztát. Nekünk ez furi. Egyébként Skorbutot biztos nem kapna, mert az pont az ellenkezője, C vitamin hiány, azok a tengerészek kapták, akik csak sózótt húst ettek hónapokig, mert nem volt semmi más a hajón. (gyümölcs)
Szerintem az olasz kajákat olaszosan a magyar kajákat pedig magyarosan kellene elkészíteni.

veszelka
veszelka Mon, 2010-04-19 17:35

Elkeszitettem ma,nagyon,de nagyon izlett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

petra
Petra / petra Tue, 2010-03-30 20:14

kedves Hapci,
Az al dente azt jelenti, hogy roppanósra főzzük a tésztát, vagyis nem főzzük szét, szebben kifejezve túl!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-30 19:46

Azt még tudom, hogy a fettuccine-t magyarul szélesmetéltnek hívjuk. De mi az az al dente? Most megfőződ a tésztát vagy sem?

nopara
nopara / nopara Tue, 2010-04-13 20:10

hapci, ha akarod vehetsz készen hűtőpultos lasagne tésztát és abból friss szélemetélteket vághatsz... mmm... mintha a nem létező olasz nagymamád csinálta volna :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-16 21:12

? minek? lehet készen kapni...

nopara
nopara / nopara Mon, 2010-04-19 18:06

persze ízlés kérdése, én jobban szeretem mint a száraz tésztát, mert ez friss, amolyan házias. (no meg akár olaszos tekercseket is lehet belőle csinálni, ebből egyszer majd írok egy receptet :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-12 09:28

hát olyat még nem hallottam, hogy vki a bolti száraz lasagnét felvagdosta volna szélesmetéltre, de ha nincs jobb időtöltése egészségére :) sztem egyszerűbb, ha egyből azt vesz.
amúgy az olasz meg a magyar tészta is vízból, lisztből és több kevesebb tojásból áll. a többi marketing kérdése.
ja és néhány hónapja van szerencsém olasz társaságban élni. nem egy konyhatündérek. (oliva)olajos tészta, mascarponés tészta, pesto, citromos-olajos saláta, stb... ez a menüválaszték. (én már skorbutot kaptam volna, ha ezeken élnék.) ja és a fő menü a zacskós leves ;) általában semmit se szeretnek ami nem készíthető el 5 perc alatt.
ettől független, ha az ember némi munkát és időt öl az EREDETI olasz receptekbe akkor egész jó kis fogásokat lehet belőle kerekíteni. persze nem olaszosan.
bocs, ha hosszúra sikeredett a megjegyzésem. de egy kicsit misztifikáltnak érzem ezt az "olasz" konyha dolgot.

petra
Petra / petra Thu, 2009-06-11 07:49

Nem! Pont az a lényeg, hogy az a végén nyersen megy bele, kicsit átmelegszik, de nem szottyad össze, roppanós marad.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-06-11 06:42

A mascarponéba kerülő spenótot nem főzöd/párolod meg mielőtt belekevered?

1029
spenót 30 dkg
mascarpone 25 dkg
citromlé 2 citromból nyert
fokhagyma 0.5 fej
parmezán sajt 5 dkg
1 kávéskanál
bors 0.5 kk
tészta 20 dkg