r
Nosalty Logó

Spenótos gombás lasagne

Receptműves
Spenótos gombás lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

355
Kalória
19.3g
Fehérje
48.3g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
229.9g
Víz
30.8g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10998 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    919.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43992 micro
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A gombás töltelékhez tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát kockázzuk, a gombát vékonyan szeleteljük fel.
  2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon pici sóval, borssal üvegesre pároljuk.
  3. A gombát a hagymára tesszük, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd fogkeményre főzzük (ha a gomba nem ereszt sok levet - kb. a gombamennyiség feléig érjen -, akkor 1-2 dl vízzel hígítsuk fel (lásd Praktikák 1. megjegyzése).
  4. A spenótot megpucoljuk, összeszeljük, és cseppnyi olajon megpároljuk (ha fagyasztott, mehet fagyasztva rögtön a lábosba; kis lángon főzzük; ha felolvadt, jöhet a 6-os lépés).
  5. Belereszeljük (intenzívebb), vagy beleszeljük a fokhagymát, picit sózzuk, és összefőzzük, majd borssal ízesítsük ízlés szerint
  6. Figyeljünk arra, hogy a spenót is jó leveses állagú legyen. Ha fagyasztott, akkor 1-2 dl, ha friss, akkor 2-3 dl vizet adjunk hozzá. (lásd Praktikák 1. megjegyzése)
  7. Következik az összeállítás. Gyújtsuk be a sütőt.
  8. Hőálló tál aljába 2 merőkanál(!) spenótmártást terítünk.
  9. Letesszük az első sor (száraz) tésztát (egymást nem kell fedniük, csak illeszkedni egymás mellé). A spenótmártás felét elterítjük az első sor tésztán (bőségesen lepje el).
  10. Következik a második sor tészta lerakása. A második tésztarétegen (ami a középső lesz a kész ételben) egyenletesen elterítjük a teljes gombamártást.
  11. A harmadik (utolsó) sor tésztát letesszük. Egyenletesen beborítjuk a maradék spenótmártással.
  12. Reszelt sajttal, bazsalikommal, oregánóval ízlés szerint megszórjuk, díszítjük.
  13. Megsütjük az előmelegített sütőben, de késpróba kell. Ha megfőtt benne a tészta, és hullámos lesz, akkor jó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27x27

Örök kedvenc a lasagne, amely gyorsabban elkészíthető, mint ahogy a receptet - reményeim szerint - érthetően megírtam :-). Jellemzően vegaváltozatban készítem, mert így szeretjük. Próbáltam már paradicsomos-spenótos, paradicsomos-gombás, gombás-tejszínes, csak paradicsomos és csak gombás változatban, azonban spenótos-gombás változatban eddig még soha. Nagy hiba volt, egyszerűen isteni, szerintem még azokat is meg lehet vele környékezni, akik tradicionálisan spenóttaszítók :-).

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek