Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
51 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma, a dió és a kacsa jó barátok. Édes, sós ízek izgalmas kompozícióban!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az étel kísérőjének Pinot Noirt ajánlok. A Pannonhalmi Apátsági Pincészettől például tuti tipp!

Szólj hozzá!

elkészítés

Krumpli készítése:


  1. Az újburgonyát körömkefével finoman átdörzsöljük, sós vízben 3/4-re főzzük.
  2. Tálalás előtt vajas petrezselymen átfuttatjuk.

Hús készítése: 


  1. A kacsamellet sóval, durva borssal bedörzsöljük és a bőrét beirdaljuk.
  2. A bőrét 6 percig sütjük közepes lángon teflonserpenyőben, míg a másik felét csak 2 percig.
  3. Ha a sütéssel megvagyunk, sütőben, 100 fokon  8 percig huzatjuk, így garantált a rozé szín és a puha állag. (Ezek a paraméterek egy 30 dkg-os kacsamell sütésénél mérvadóak!)

Almatorta készítése:  


  1. Az alma magházát kiszúrjuk, karikákra vágjuk. Vajon barna cukrot karamellizálunk, az almaszeleteket megforgatjuk benne, majd száraz fehérborral egyszer felforraljuk.
  2. A másik almából pürét készítünk, amivel az almatortát megtöltjük.
  3. A diót az almából visszamaradt karamellbe megforgatjuk, majd a vörösborral beforraljuk. A végén vajjal fényesítjük, azért a végén, hogy ne csapódjon ki!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 814
elküldve: 6
receptkönyvben: 317
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mildus
Mildus Wed, 2012-05-09 23:31

Ma este elkészítettem és nagy sikere volt:) Annyit változtattam, hogy a kacsamellet csak serpenyőben sütöttem, igaz hosszabban. Cukor helyett mézzel karamelizáltam az almát és az alma pürét is kicsit megfőztem a karamelizált vaj és méz keverékén valamint tettem bele vörösbort is (Kékfrankost). Ez iszonyat finom lett. :) Dió helyett mogyorót használtam. Finom lett. Köszönöm az ötletet!:)

magyarjozsef
magyarjozsef Sat, 2012-04-07 14:35

Ez a recept remek! Megcsináltam, és nagyon ízlett. Én amúgy is szeretem az édes ízeket a húsokhoz,a kacsához, májakhoz és a vadakhoz meg kifejezetten.
A fehérbor-vörösbor elsőre nekem is furcsa volt, de végül így csináltam.
Én az almapürét nem melegítettem, az elkészült almaszeleteket rétegeltem vele, így tényleg tortának nézett ki. Köretnek viszont grillezett polentát csináltam, mert nem volt itthon újkrumpli :-)
A diót is kihagytam, mert elfelejtettem a végére. A vörösborral és vajjal besűrített karamellt sztem elrontottam, mert egy nagyon híg, bár finom valamit kaptam. De jó volt vele a husit megöntözni. Vajon mit rontottam el vele?
Amúgy köszönöm a receptet, remek ebédünk volt mára.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 23:11

Kacsahúshoz természetesen jó minőségű vörösbor dukál. Mindenképp azzal készítsétek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-13 19:09

A hozzávalóknál megadott 15 dkg újkrumpli, nem lesz sok? :o)
A vörös és fehérbor problematikáján én is eltöprengtem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-15 15:16

elkészítettem, ez az almatortácska fantasztikusan finom és kitűnően illik a rozé kacsához!
köszönöm a receptet! még-még sok ilyen finomságot!!!

petra
Petra / petra Thu, 2009-04-23 08:28

Úgy tudom, Gergő most pár napig nincs gépközelben, addig egy kis türelmet kérünk!
A fotó alapján szerintem jól gondolod, Alexandra:-): vagyis az almaszeletek közé a püré, a dió pedig mellé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 06:30

Sajnálom, de az almatorta nekem "nem áll össze"

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 07:46

Feltételezem, hogy az almakarikákat egymásra kell rakni, az almapürét pedig a magház helyére kell beletölteni. A karamelles diót - ahogy a képen is van - csak az étel mellé kell önteni. Esetleg néhány szemet a magház helyére is be lehet tenni.
De azért jó lenne, ha Gergő megerősítene...

1249
kacsamell 1 db
alma 2 nagy db
újkrumpli 15 dkg
vörösbor 2 dl
nádcukor 5 dkg
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 1 marék
petrezselyem 0 ízlés szerint
citrom 1 db