r
Nosalty Logó

Zöldségleves sonkás galuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Zöldségleves sonkás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Sonkás galuska

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Sonkás galuska

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Sonkás galuska

Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3039 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12157 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    479 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Leves

Sonkás galuska

Elkészítés

Leves

  1. A sárgarépát, a fehérrépát, és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.
  2. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és félig lefedve pároljuk pár percig.
  4. Ezután adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg az ételízesítővel, majd pároljuk még pár percig. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára a zöldségeket.
  5. Egy tálkába tegyük bele a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd keverjük simára. Ezután adjunk hozzá egy merőkanál levest, majd keverjük alaposan össze.
  6. A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejfölös keveréket, majd szintén forraljuk fel. Ezután kanállal szaggassuk bele az előzőleg elkészített sonkagaluskát.
  7. Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Sonkás galuska

  1. A galuskához a sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük. (v. daráljuk le)
  2. Ezután adjuk hozzá a liszthez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd keverjük össze.
  3. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, majd keverjük össze, hogy egy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. (ha szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk hozzá)
  4. A forrásban lévő levesbe, kanállal szaggassunk kisebb galuskákat, majd várjuk meg még feljönnek a leves tetejére. Ekkor vegyük kisebbre a lángot, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4321
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Sonkás galuska

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...