Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz zöldségleves parmezán dippel

Olasz zöldségleves parmezán dippel
Olasz zöldségleves parmezán dippel
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss ciabattával egy finom laktató leves.

hozzávalók / 6 adag

A parmezán diphez:

A leveshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diphez a sajtot durvára reszeljük, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és az olajjal konyhai aprítógépben krémesre dolgozzuk. Borssal ízesítjük.
  2. A tésztát fövő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot, felfőzzük, kb. 8 percig főzzük.
  4. A zellert megtisztítjuk, a halvány-zsenge zöldjét félretesszük. A szárakat megmossuk, szeletekre vágjuk. A babot egy szűrőbe öntjük, lemossuk hideg vízzel, hagyjuk szűrődni.
  5. A tésztát, a babot, a zellert a levesbe tesszük, felfőzzük, további 2 percet főzzük.
  6. A zeller zöldjét megmossuk, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a zeller zölddel. A levest a parmezán dippel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, zöldségleves parmezán sajtos dippel, babos tésztás zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
parmezán sajt 100 g
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 100 ml
bors 0 ízlés szerint
fusilli tészta 200 g
paradicsom 500 g
sárgarépa 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 1.5 l
halványító zeller 300 g
fehérbab 480 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint