r
Nosalty Logó

Zöldségleves pirított daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Geleva
Zöldségleves pirított daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1682 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    940 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10092 micro
  • β-karotin
    26902 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    4954 micro
Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    653 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. (Én gyalulni szoktam kb. 3,5 mm-s karikákra, a burgonyát kockákra, a zellert hasábokra vágom, és úgy gyalulom.)
  2. Megfelelő méretű lábasba vagy fazékba tesszüka leveszöldségeket,szódabikarbónával megszórjuk, és az olajon rövid ideig pároljuk. Hozzátesszük a gombát, néhány keverés, és feltöltjük vízzel.
  3. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, egészben a hagymát, a fokhagymát és a többi belevalót.
  4. Forrástól számítva, lassan főzzük 20 percet, és ha van valamilyen mirelit zöldségünk,most tesszük bele.Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Kiszedjük a nem odaillő részeket (hagyma, petrezselyem szára, paprika, paradicsom stb., én a fokhagymát benne hagyom). Hozzáadjuk a krumplikockákat, és ha forr, a galuskákat.
  5. Kb. 5 perc alatt készre főzzük, közben ellenőrizni tudjuk, hogy megfőtt-e.
  6. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és kész.
  7. Pirított daragaluskához a tojásokat villával felverjük, annyi búzadarát és egy csipet sótadunk hozzá, hogy kicsit lágyabb masszát kapjunk, mint a megszokott galuskához.
  8. Egy palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, és beleterítjük a masszát.Közepes hőfokon megsütjük az egyik felét, (pirosas szint kapjon), majd megfordítjuk és a másik felét is.
  9. Vágódeszkán akkora darbokra vágjuk, (figyelembevéve, hogy megduzzad) , amekkorát szeretnénk.
  10. Forrásban lévő levesben készrefőzzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24333
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Nagyon sok féle zöldséggel lehet készíteni (brokkoli, karfiol, karalábé, kelbimbó stb.), nálunk az alap a sárgarépa, petrezselyem, zeller és hát... a gomba. Mindent elbír megfelelő összeállításban. Ettük már levesbetétnek reszelt sajttal és apró kockára vágott pritaminpaprikával is. Issssteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kedvenc levese ez a fajta...ami van itthon leves. Azért szeretem, mert nagyon változatos tud lenni, mert tényleg attól függ, mi van a hűtőben. A levesbetétet egy kolléganőmtől hallottam, aki Erdélyből származik, és mellesleg vegetáriánus. Nagyon izgalmas dolgokat mondott, ez is felkeltette az érdeklődésemet. Kipróbáltam, és nem csalódtunk, ettől még érdekesebb lett az, ami mindig zsákbamacska. :)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?