r
Nosalty Logó

Zöldségleves pirított daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Geleva
Zöldségleves pirított daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 185 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1107 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 73 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1682 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 185 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    940 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10092 micro
  • β-karotin
    26902 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    4954 micro
Összesen 1107 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    653 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. (Én gyalulni szoktam kb. 3,5 mm-s karikákra, a burgonyát kockákra, a zellert hasábokra vágom, és úgy gyalulom.)
  2. Megfelelő méretű lábasba vagy fazékba tesszüka leveszöldségeket,szódabikarbónával megszórjuk, és az olajon rövid ideig pároljuk. Hozzátesszük a gombát, néhány keverés, és feltöltjük vízzel.
  3. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, egészben a hagymát, a fokhagymát és a többi belevalót.
  4. Forrástól számítva, lassan főzzük 20 percet, és ha van valamilyen mirelit zöldségünk,most tesszük bele.Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Kiszedjük a nem odaillő részeket (hagyma, petrezselyem szára, paprika, paradicsom stb., én a fokhagymát benne hagyom). Hozzáadjuk a krumplikockákat, és ha forr, a galuskákat.
  5. Kb. 5 perc alatt készre főzzük, közben ellenőrizni tudjuk, hogy megfőtt-e.
  6. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és kész.
  7. Pirított daragaluskához a tojásokat villával felverjük, annyi búzadarát és egy csipet sótadunk hozzá, hogy kicsit lágyabb masszát kapjunk, mint a megszokott galuskához.
  8. Egy palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, és beleterítjük a masszát.Közepes hőfokon megsütjük az egyik felét, (pirosas szint kapjon), majd megfordítjuk és a másik felét is.
  9. Vágódeszkán akkora darbokra vágjuk, (figyelembevéve, hogy megduzzad) , amekkorát szeretnénk.
  10. Forrásban lévő levesben készrefőzzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22175
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Nagyon sok féle zöldséggel lehet készíteni (brokkoli, karfiol, karalábé, kelbimbó stb.), nálunk az alap a sárgarépa, petrezselyem, zeller és hát... a gomba. Mindent elbír megfelelő összeállításban. Ettük már levesbetétnek reszelt sajttal és apró kockára vágott pritaminpaprikával is. Issssteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem kedvenc levese ez a fajta...ami van itthon leves. Azért szeretem, mert nagyon változatos tud lenni, mert tényleg attól függ, mi van a hűtőben. A levesbetétet egy kolléganőmtől hallottam, aki Erdélyből származik, és mellesleg vegetáriánus. Nagyon izgalmas dolgokat mondott, ez is felkeltette az érdeklődésemet. Kipróbáltam, és nem csalódtunk, ettől még érdekesebb lett az, ami mindig zsákbamacska. :)

Hozzászólások (8)

Bató Edit

Szia Évikém! De jó kis leveske! Hasonlót én is szoktam készíteni, de ezt a pirított galuskát eddig nem ismertem. Úgy gondolom holnap meg is f?zöm és csempészek bele brokkolit is. Puszi, Edit

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Fantasztikus látványa van ennek a csodás levesednek (is) !!!:-))) Elmentve, mert el fogom készíteni:-)) Nem is hallottam még pirított grízgaluskáról, most fogok:-)) Remélem, az id?járás nem visel meg nagyon:-)) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon örülök, hogy Neked is tetszik. A galuska az csak dob rajta, kicsit másabb, érdekesebb. :-))) Sajnos nem csak az id?járás visel meg. :-((( Sok a gond mostanság, semmi nem úgy alakul, ahogy kellene.:-((( De majd megoldódik ez is, mint más. szép napot! Éva

Bató Edit

Nekünk nagyon ízlett, olyan igazi tavaszi volt!

Geleva

Szia Editkém! Nagyon örülök, hogy ízlett! Nálunk is örültek, f?leg a galuskának, mert kicsit másabb, érdekesebb ízt adott a levesnek, mint amit megszoktak. Bár lehet, hogy nem is tudnak megszokni ilyeneket, mert mindig variálok rajta valamit. Új nap, új étel...:-))) Ma tudom, hogy vasárnap van...mert tegnap tuti szombat volt az id?járás szerint.:-))) Olyan csúnya, szeles és hideg, brrrr volt, hogy csak szombat lehetett.:-))) Talán holnap kapunk egy kis hétf?t is.:-))) Puszi, Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Remélem, mert ha lesz friss zöldségözönöm, a piacról, boltból, el szeretném készíteni, ezzel a galuskával:-)) Hát a fejfájás, az itt is vegyes,...és ezt azóta tudom, amióta nem volt gyógyszerem, hogy ha idegesebb, stresszesebb helyzetek, napok voltak, ami kikerülhetetlen manapság, sajnos, akkor attól is totálra megfájdulhat a fejem...:-((( Lehet, ez a helyzet Nálad is el?fordulhat:-((( Remélem, minden, minél el?bb Nálad is és itt is pozitív irányban változik:-)))) Reménykedni kell, és tenni érte, ha lehet, legalábbis lépéseket, aprókat. :-))) Tudom, nehéz:-)) Jó éjt! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon bízom abban, hogy az id? is megengedi, és hamarosan lesz sok-sok zöldséged!:-) Képzeld, az én veteményesemben (ez az ablakpárkány,:-) és cserépben vannak f?szernövényeim) kivirágzott a bazsalikom és a koriander. :-))) Ezeknek bizti használt ez a fura id?járás, mert a snidlingem is virul.:-) Hát igen, a mindennapi stressz, kevés pihenés, az engem is mindig megvisel. Mostanában biztosan azért jön gyakrabban és hosszasan a rohamom is. Azt mondják az orvosok, hogy nyugodt, stresszmentes életvitel, rendszeres, egészséges táplálkozás stb. kellene élnem. De azt nem mondják, hogy hogyan???? a mai világban! Majd az id?...a türelem...megoldja. Talán, ha május végére befejezünk egy nagy munkát és több id?m lesz a pihenésre, könnyebb lesz. Szép napot! Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Azért csak kicsit is, de ott van a természet a közeledben:-))) Igen, a stressz, nem semmi,:-((( Szeretem, ha tanácsot adnak, de a megoldás, sokszor nehéz, és arra nincs igazi segítség:-(( A mai világban, a leírtak szerinti életet, szerintem nagyon kevesen tudnak élni:-((( Várjuk azt a nagy munka lefutását, hátha nyugisabb lesz körülötted az élet, és sikerül fejfájás mentes napokat megélned:-))) Az valami fantasztikus:-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Sz. Ági

Érdekes recept... így még sosem hallottam levest készíteni, de azt hiszem kipróbálom majd. Leginkább arra vagyok kíváncsi mi a szerepe a szódabikarbónának a levesben?

Geleva

Kedves Szeag! A szódabikarbóna szerepe csak annyi, hogy el?bb puhul a zöldség és megtartja az eredeti színét, nem fakul ki a párolás és f?zés során. Viszont nagyon szép színe lesz a levesnek. Üdv.: Éva

márti1218

Én azért kihagyom ezt a vegyszert,nem számít,hogy öt perccel tovább f?

almamag

Na, ezért jó ez az oldal! Csepeg a nyálam,ha ilyen guszta kaját látok, f?leg így üres gyomorral. Már az illatát is érzem..... Köszönöm!

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam ès nagyon finom lett. Köszi a receptet :-)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek