r
Nosalty Logó

Vajrépa leves rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Vajrépa leves rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1095 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 72 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8665.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    2003 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    5258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1095 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajrépát meghámozzuk és körülbelül egy centiméteres kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a felkockázott vajrépát és pár percig pároljuk, pirítjuk. Felöntjük a zöldség alaplével és lefedve 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, amivel még 15 percet gyöngyöztetjük a levest.
  3. Végül sóval, borssal ízesítjük. Tányérokra szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7203
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajrépa, vajretek, kerekrépa, hívhatjuk bárhogy, egy biztos: sem a répára, sem a retekre nem asszociál az ember (legalábbis én biztosan nem), ha megkóstolja ezt az egyre nagyobb hírnévnek örvendő gyökérzöldséget. Egyből a karalábé az, ami megjelenik előttem. Visszafogottan, kicsit sem tolakodóan, de egyértelműen a karalábé íze köszön vissza a vajrépában. Megkóstoltam nyers és főtt mivoltában egyaránt. Finom. Nagyon finom. Kár, hogy ritkán kapni nálunk ezt a nagyszerű zöldséget. A leves receptjét egy angol vajrépa termesztő honlapján találtam. Ha a megadottnál több rizzsel készítjük, a leves olyannyira tartalmassá válik, hogy önálló ebédként is bevethető.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...