r
Nosalty Logó

Zöldséges rakottas virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TBetty
Zöldséges rakottas virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 415 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2074 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1053 micro
  • β-karotin
    2757 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1808 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 415 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7732.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    4576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    5265 micro
  • β-karotin
    13786 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9038 micro
  • Lut-zea
    4882 micro
Összesen 2074 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    331 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük.
  2. A répát és a zöldséget juliennre vágjuk, és a káposztával, zöldbabbal, cikkekre vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerekkelpici olajon roppanósra pároljuk. Pici vizet néha öntsük alá, hogy le ne égjen.
  3. Amikor kész, kb 1 dl sűrű paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal összerottyantjuk, s ízlés szerint tovább ízesíthetjük. Végül egy kis doboz tejfölt keverünk még bele.
  4. Közben a tojásokat megfőzzük, s a virslit karikákra vágva pici olajon megsütjük.
  5. Egy tepsi aljára a megtisztított, felkarikázott burgonyát elterítjük, rárakjuk a karikára vágott főtt tojásokat és a virslit, megsózzuk, ezután ráöntjük az elkészített zöldséget, és sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2348
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos amikor készítettem, nem volt itthon sajt, de reszelt sajttal a tetején megsütve még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek