r
Nosalty Logó

Karottás rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Karottás rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12399 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    1816 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11173.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3416 mg
  • Nátrium
    4879 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2495.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8481 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    74391 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3628 micro
  • Lut-zea
    10897 micro
Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat vagy egy nagy, mély tepsit.
  2. A megtisztított sárgarépát az edény aljára karikázzuk nyersen, 1 tk ételízesítővel megszórjuk.
  3. A megtisztított gombát a sárgarépa tetejére daraboljuk nyersen, 1 tk ételízesítővel megszórjuk.
  4. Sós vízben megfőzünk 2 tasak gyors rizst.
  5. Elkészítjük a ragut a következőképpen: hagymán megdinszteljük a húst, ízesítjük szójaszósszal, ketchup-pal, zúzott fokhagymával, ételízesítővel, borssal, sóval, kevés vízzel. Majd zsírjára sütjük (legyen sós).
  6. A ragut összekeverjük a megfőtt gyors rizzsel, és a gomba tetejére halmozzuk.
  7. Az ujjnyi darabokra szeletelt cukkinivel befedjük a ragut, majd megkenjük olajjal, és megszórjuk ételízesítővel.
  8. Előmelegített forró sütőben 1 órát sütjük.
  9. Közben összekeverjük a főzőtejszínt 2 egész tojással, sóval, majd a rakottas tetejére öntjük, és még 15 percet sütjük.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal a ragut, és a sajtot rápirítjuk.
  11. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4982
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Ez a recept saját találmány, cukorbetegek és epebetegek is bátran fogyaszthatják. Atkins (szénhidrát mentes) diétázók hagyják ki a rizst, így tökéletes fogyókúrás étel. Mindenkinek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) nagyon fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük, és termesztjük. A nálunk termesztett fajták 8 mg karotint (az A-vitamin elővitaminja), de szénhidrátot, B-vitamint és kevesebb C-vitamint is tartalmaznak. Vitamintartalma miatt remek a szemre, a nyálkahártyára, a bőrre. Karotin és magas rost tartalma miatt igazi immunrendszer serkentő, a vastagbélrák megelőzésére igen alkalmas. Bélnyugtató hatású. Epediétában is alkalmazható gyökérnövény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek