Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös rakott zöldbab

Tejfölös rakott zöldbab
Tejfölös rakott zöldbab
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom csak ebben a formában eszi meg a zöldbabot. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot és a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk.
  2. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Pörköltszerűen főzzük.
  3. A margarinnal (olajjal) kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés.
  4. Alulra kerül az első sor zöldbab (a fele), rá kerül egy sor rizs, ezt megszórjuk egy leheltnyi borssal és sóval, rákanalazzuk a fele husit, a levével kicsit meglocsoljuk, aztán jöhet mindennek a megmaradt fele. Zöldbab, rizs, husi, lé és a végén rákanalazzuk a pohár tejfölt.
  5. Az így elkészített babocska mehet a sütőbe, először közepes lángon sütjük, hogy minden össze tudjon sülni-főni, aztán rákapcsolhatunk, és jól rápirítjuk a tejfölt. Akkor jó, amikor a tejföl a tetején megreped, és barna pirulások jelennek meg rajta.
  6. Sütőből kivéve érdemes várni, hogy hűljön egy kicsit, mert könnyebb gyönyörűen kockára vágva, plusz tejföllel tálalni. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26x18 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 226 575
elküldve: 34
receptkönyvben: 629
elkészítve: 78/92
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal rakott zöldbab, tejfölös-húsos zöldbab, tepsis rakott zöldbab

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2015-02-02 21:07

Elkészítettem annyi változtatással, hogy:
-zöld hüvelyű zöldbabból készítettem, amit fagyasztott állapotban rétegeztem a jénaiba, tökéletesen puha lett
-a rizset és a húst összekevertem a fűszerekkel együtt (plusz fűszer a bazsalikom)

Nagyon finom lett, köszönjük! :)

b-n
b-n Thu, 2014-08-14 13:53

Elkészítettem, elfogyott, ízlett mindenkinek. Köszi a receptet!

somogyka123
somogyka123 Fri, 2013-03-22 19:25

szia
holnap szeretném ezt megcsinálni ebédre.
kérdésem az lenne, hogy hány gr-os a tasakos rizs, amiböl csináltad? 125gr?
+ a nagy pohár tejföl?
köszi elöre is!

lili0629
lili0629 Mon, 2013-01-21 18:35

kipróbáltam, szuper recept! Legközelebb a rétegek közé még plusz tejfölt bekenek, nekünk kicsit száraz volt, de amúgy nagyon finom! (Y)

zsuzsmoka
zsuzsmoka Wed, 2012-08-08 21:28

Isteni finom lett!!!! A gyerekek nem nagyon szeretik a zöldséges ételeket, de ezt bepuszilták rendesen!! Köszi!!!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2012-06-20 11:19

Már egyszer próbáltam a receptedet és tényleg nagyon fincsi.
Én összekevertem a riszt a "pörkölttel", úgy egy picivel gyorsabb volt.

554
zöldbab 40 dkg
darált sertéshús 30 dkg
gyors rizs 12.5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
margarin 1 ek
napraforgó olaj 2 ek