r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 560 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2274 micro
Összesen 2240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabotés a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk.
  2. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Pörköltszerűen főzzük.
  3. A margarinnal (olajjal)kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés.
  4. Alulra kerül az első sor zöldbab (a fele), rá kerül egy sor rizs, ezt megszórjuk egy leheltnyi borssal és sóval, rákanalazzuk a fele husit, a levével kicsit meglocsoljuk, aztán jöhet mindennek a megmaradt fele. Zöldbab, rizs, husi, lé és a végén rákanalazzuk a pohár tejfölt.
  5. Az így elkészített babocska mehet a sütőbe, először közepes lángon sütjük, hogy minden össze tudjon sülni-főni, aztán rákapcsolhatunk, és jól rápirítjuk a tejfölt. Akkor jó, amikor a tejföl a tetején megreped, és barna pirulások jelennek meg rajta.
  6. Sütőből kivéve érdemes várni, hogy hűljön egy kicsit, mert könnyebb gyönyörűenkockára vágva, plusz tejfölleltálalni. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 81
  • 7 napos nézettség: 764
  • Össznézettség: 264236
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kislányom csak ebben a formában eszi meg a zöldbabot. :)

Hozzászólások (7)

Szilvi6

Már egyszer próbáltam a receptedet és tényleg nagyon fincsi. Én összekevertem a riszt a "pörkölttel", úgy egy picivel gyorsabb volt.

Törölt felhasználó

Isteni finom lett!!!! A gyerekek nem nagyon szeretik a zöldséges ételeket, de ezt bepuszilták rendesen!! Köszi!!!

lili0629

kipróbáltam, szuper recept! Legközelebb a rétegek közé még plusz tejfölt bekenek, nekünk kicsit száraz volt, de amúgy nagyon finom! (Y)

somogyka123

szia holnap szeretném ezt megcsinálni ebédre. kérdésem az lenne, hogy hány gr-os a tasakos rizs, amiböl csináltad? 125gr? + a nagy pohár tejföl? köszi elöre is!

Hasznos Virág

Kicsit másképpen készítettem, de a lényeg ua. Húshoz kevertem a f?szereket. Finom. Ügyi vagy! Vira

Törölt felhasználó

Elkészítettem, elfogyott, ízlett mindenkinek. Köszi a receptet!

Anett

Elkészítettem annyi változtatással, hogy: -zöld hüvely? zöldbabból készítettem, amit fagyasztott állapotban rétegeztem a jénaiba, tökéletesen puha lett -a rizset és a húst összekevertem a f?szerekkel együtt (plusz f?szer a bazsalikom) Nagyon finom lett, köszönjük! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.