r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott tészta gazdagon

Walaky
Zöldséges rakott tészta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

1120
Kalória
47.4g
Fehérje
114.6g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
254g
Víz
109.5g
Koleszterin
16.9g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 6721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8274 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11587.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    4245 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    687.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    1524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2764 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    49641 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 6721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1685 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Zöldséges szósz

  1. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről. Rányomjuk a fokhagymákat, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük.
  2. Ezután jön rá a vörösbab, összekeverjük, a fűszerekkel befűszerezzük, ráöntjük a sűrített paradicsomot, a fagyasztott zöldségeket és a vizet, összekeverjük, s lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk az egészet.

Tészta

  1. Míg a zöldségek puhulnak, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba – amibe belefér majd a zöldséges szósz is – öntjük.
  2. A bacon szalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben valószínűleg megpuhultak a zöldségek, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, fedő nélkül hűtjük egy kicsit. Sűrű szaftja kell, hogy legyen.
  4. A langyosra hűlt bacont a főtt tésztára öntjük a kevés kisült zsírjával együtt, jól összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a zöldséges szószt, ezzel is egyenletesen összeforgatjuk.

Tejszínes szósz

  1. Végül a főzőtejszínt (melyben elkevertük a ketchupot, s az ételízesítőt) öntjük a tésztára, óvatosan ezzel is összekeverjük, elegyítjük.

Tetejére

  1. Egy jénai tepsi alját egy kis kanálnyi zsírral kikenjük.
  2. A tészta felét az enyhén zsírozott jénai tepsibe öntjük, elegyengetjük, a tejföl felével bekenjük, erre ráreszeljük a füstölt sajtot. Végezetül a tészta másik felét erre ráöntjük, a tejföl másik felével bekenjük a tetejét, s a trappista sajtot egyenletesen ráreszeljük a tetejére.
  3. Sütőbe tesszük, először 200 fokon, alsó-felső sütéssel (sercegésig), majd mérsékelve 150 fokra, addig sütjük, amíg szép színt kap a teteje!
  4. Ha készen van, rövid ideig pihentetjük, majd tetszés szerinti formában tálaljuk. Nagyon finom, másnap melegítve is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x26x6

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Ezt most csupa zöldséggel készítettem - egy picike húsféle van csak benne -, állandóan variálgatom... Mondhatom, nagyon finom lett ez a változat is... Hosszúnak tűnik, de rém egyszerű... A fűszereket ki-ki saját kedvence szerint változtathatja, de így is mennyei... Persze csak annak, aki szereti a zöldségeket... Érdemes így kipróbálni, tuti, hogy kedvenc lesz...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...