Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rakott tészta gazdagon

Zöldséges rakott tészta gazdagon
Zöldséges rakott tészta gazdagon
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Ezt most csupa zöldséggel készítettem - egy picike húsféle van csak benne -, állandóan variálgatom... Mondhatom, nagyon finom lett ez a változat is... Hosszúnak tűnik, de rém egyszerű... A fűszereket ki-ki saját kedvence szerint változtathatja, de így is mennyei... Persze csak annak, aki szereti a zöldségeket... Érdemes így kipróbálni, tuti, hogy kedvenc lesz...

hozzávalók / 6 adag

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldséges szósz

  1. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről. Rányomjuk a fokhagymákat, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük.
  2. Ezután jön rá a vörösbab, összekeverjük, a fűszerekkel befűszerezzük, ráöntjük a sűrített paradicsomot, a fagyasztott zöldségeket és a vizet, összekeverjük, s lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk az egészet.

Tészta

  1. Míg a zöldségek puhulnak, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba – amibe belefér majd a zöldséges szósz is – öntjük.
  2. A bacon szalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben valószínűleg megpuhultak a zöldségek, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, fedő nélkül hűtjük egy kicsit. Sűrű szaftja kell, hogy legyen.
  4. A langyosra hűlt bacont a főtt tésztára öntjük a kevés kisült zsírjával együtt, jól összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a zöldséges szószt, ezzel is egyenletesen összeforgatjuk.

Tejszínes szósz

  1. Végül a főzőtejszínt (melyben elkevertük a ketchupot, s az ételízesítőt) öntjük a tésztára, óvatosan ezzel is összekeverjük, elegyítjük.

Összeállítás

  1. Egy jénai tepsi alját egy kis kanálnyi zsírral kikenjük.
  2. A tészta felét az enyhén zsírozott jénai tepsibe öntjük, elegyengetjük, a tejföl felével bekenjük, erre ráreszeljük a füstölt sajtot. Végezetül a tészta másik felét erre ráöntjük, a tejföl másik felével bekenjük a tetejét, s a trappista sajtot egyenletesen ráreszeljük a tetejére.
  3. Sütőbe tesszük, először 200 fokon, alsó-felső sütéssel (sercegésig), majd mérsékelve 150 fokra, addig sütjük, amíg szép színt kap a teteje!
  4. Ha készen van, rövid ideig pihentetjük, majd tetszés szerinti formában tálaljuk. Nagyon finom, másnap melegítve is!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x26x6 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
148 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges egytálétel, tejszínes zöldséggel rakott tészta, tésztás egytálétel zöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1121
vörösbab 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
zöldségkeverék 45 dkg
ételízesítő 4 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
tárkony 1 kk
szárnyas fűszerkeverék 2 kávéskanál
víz 2 dl
sűrített paradicsom 160 g
sertészsír 3 ek
bacon 25 dkg
tészta 40 dkg
főzőtejszín 200 ml
ketchup 2 ek
ételízesítő 2 kávéskanál
tejföl 330 g
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg