Húsos-sajtos rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
13 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
125g csigatészta464 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g vaj54 kcal
Összesen
1197
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
53 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
500g csigatészta1855 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
4780
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
23.7g darált sertéshús43 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
9.5g vörösbor8 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
9.5g csirke alaplé1 kcal
-
23.7g csigatészta88 kcal
-
9.5g főzőtejszín12 kcal
-
14.2g trappista sajt50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
227
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2418.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 247.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4674 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1197
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.3 g
Zsír
-
Összesen 217 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9674.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 469 mg
-
Kálcium 2394 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 3426 mg
-
Nátrium 2812 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 988.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1419 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1271 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 1355 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18697 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
4780
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 887 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 dl vörösbor
-
2 dl csirke alaplé
-
0.5 kg csigatészta
-
200 ml főzőtejszín
-
30 dkg trappista sajt
-
3 dkg vaj
Elkészítés
- Az olajat felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darát húst és a petrezselymet. Addig pirítjuk. amíg morzsás állagú nem lesz, ekkor felöntjük a vörösborral, és együtt rotyogtatjuk pár percig.
- Mehet bele a sűrített paradicsom és a húsleves is. Ekkor fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fekete borssal. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt összefőzzük.
- Amíg rotyog a mártás, addig kifőzzük a tésztát. Bő, forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt kész. Leöblítjük, félretesszük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lereszeljük a sajtot.
- Összekeverjük a tésztát a mártással, majd beleöntjük a kivajazott tálba, rálocsoljuk a főzőtejszínt, rászórjuk a lereszelt sajtot.
- Előmelegítjük a sütőt 190-200 °C -ra, és 30 percig sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, szép, ropogós barnára pirul a sajt a tetején, ha esetleg mégsem, akkor állítsuk magasabb hőfokra a sütőt, míg pár perc alatt olyan színe nem lesz a sajtkéregnek, mint amilyet szeretnénk.
- Jó étvággyal fogyasztjuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 84607
- Feltöltés dátuma: 2015. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
A húsos tészták nagyon népszerűek, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, tartalmas és finom. A tetejére pirult sajt pedig mennyei! Ez (is) egy jól sikerült változat... :)