Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-sajtos rakott tészta

Húsos-sajtos rakott tészta
Húsos-sajtos rakott tészta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsos tészták nagyon népszerűek, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, tartalmas és finom. A tetejére pirult sajt pedig mennyei! Ez (is) egy jól sikerült változat... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darát húst és a petrezselymet. Addig pirítjuk. amíg morzsás állagú nem lesz, ekkor felöntjük a vörösborral, és együtt rotyogtatjuk pár percig.
  2. Mehet bele a sűrített paradicsom és a húsleves is. Ekkor fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fekete borssal. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt összefőzzük.
  3. Amíg rotyog a mártás, addig kifőzzük a tésztát. Bő, forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt kész. Leöblítjük, félretesszük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lereszeljük a sajtot.
  4. Összekeverjük a tésztát a mártással, majd beleöntjük a kivajazott tálba, rálocsoljuk a főzőtejszínt, rászórjuk a lereszelt sajtot.
  5. Előmelegítjük a sütőt 190-200 °C -ra, és 30 percig sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, szép, ropogós barnára pirul a sajt a tetején, ha esetleg mégsem, akkor állítsuk magasabb hőfokra a sütőt, míg pár perc alatt olyan színe nem lesz a sajtkéregnek, mint amilyet szeretnénk.
  6. Jó étvággyal fogyasztjuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 49 524
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, csőben sült sertéshúsos tészta sajttal, sajttal sült húsos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iszetnefer
Iszetnefer Wed, 2015-04-08 13:05

Ma ebédre megfőztem. nagyon finom lett! Biztos máskor is meg fogom még csinálni! köszi

1196
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
vörösbor 2 dl
sűrített paradicsom 65 g
csirke alaplé 2 dl
csigatészta 0.5 kg
főzőtejszín 200 ml
trappista sajt 30 dkg
1 csipet
fekete bors 1 csipet
petrezselyem 2 csipet
bazsalikom 1 csipet
oregánó 1 csipet
kakukkfű 1 csipet
vaj 3 dkg