Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lebbencsleves

Zöldséges lebbencsleves
Zöldséges lebbencsleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokszor főzött fincsi lebbencslevest, bár ő zöldségek nélkül. Mindig szerettük, mikor fáradtan mentünk haza suliból, és a leves illata átjárta a lakást, a gőzölgő leves pedig arra várt, hogy ehessünk belőle. Ez olyan leves, hogy hamar megvan. Mikor kevés időnk van, és hirtelen nem tudunk mit főzni, gyorsan össze lehet dobni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. Mellédobjuk a szintén apróra vágott hagymát.
  2. Egy másik edényben olajon megpirítjuk a kisebb darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halvány barnák.
  3. Ha a szalonna és hagyma megpirult, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, és gyorsan felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, fokhagymát, a fűszereket, ételízesítőt. 10 perc elteltével a tésztát, és a kockára vágott krumplit is belekeverjük.
  5. 30-40 perc főzés után megszórjuk petrezselyemzölddel, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 781
elküldve: 12
receptkönyvben: 589
elkészítve: 67/81
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

lebbencs gazdagon, lebbencs zöldségekkel, lebbencsleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yeti0616
yeti0616 Tue, 2017-04-11 19:38

Az én anyukám mindig tett bele egy egész papírikát, és mivel a család szereti a csípőset, volt, h hegyes erőset... Ajánlom mindenkinek belefőzni, és ha kész, egyben ki lehet venni, vagy akár fogyasztani sem utolsó! ;) Amúgy szuper a recept, köszönöm! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2017-04-12 07:56

Köszönöm!!
Igen szerintem is jó ötlet az erős paprika,mi is nagyon szeretjük!!! :-))

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Thu, 2013-05-23 09:21

nekem van egy kérdésem, lehet butaság de azért megkérdezem...nincs lebbencstésztám és ebben az országban nem is lehet venni ilyet....esetleg lasagne tésztával nem lehet helyettesíteni?

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2013-05-23 18:28

Szerintem jó lesz,ha eltördeled,amilyen nagyságúra szeretnéd.... :-))

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Fri, 2013-05-24 14:15

Közben erőt vettem magamon és gyúrtam tésztát. Most várom hogy száradjon! 10 dkg lisztentenként 1 tojás. Csak hogy teljes legyen a recepted:-) A házi tésztánál amúgy sincs jobb....

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-05-24 18:46

Igen,én is szoktam házi tésztát is készíteni.Biztosan finom lesz a levesed....:-))

mgarda
Milán (egy másik) / mgarda Sat, 2013-02-16 23:16

Kedves Iluska!
Megfőztem ma, nagyon szuper lett, köszi a receptet. Kicsit bolondítottam rajta, tettem bele egy kevéske füstölt kolbászt, fűszernek meg egy kis szegfűborsot és babért. ;)
Üdv, Milán

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-01-20 20:42

Kedves Iluska!

Köszönöm, nagyon finom levest ettünk, -én is hasonló mód készítem,(mégis picit más) , kíváncsi voltam, és mivel elfogyott, a végeredmény nagyon jó, ízlett az egész családnak :-))))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

menyuska
menyuska Fri, 2012-01-20 18:57

Isteniek a receptjeid,remélem sokak nevében írhatom,hogy köszönjük! :))))

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-01-21 09:59

Kedves Menyuska!Te már nálam törzstag vagy,ahogy látom a hozzászólásaidat.......köszi,és örülök,ha kis örömet okozhatok vele!! :-))

367
tészta 15 dkg
burgonya 3 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 l