r
Nosalty Logó

Klasszikus lebbencsleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Klasszikus lebbencsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 398 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 398 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 1590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.
  2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.
  3. A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.
  4. Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.
  6. A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.
  7. Amennyiben szükséges, utóízesítünk.
  8. Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 978
  • Tegnapi nézettség: 670
  • 7 napos nézettség: 4548
  • Össznézettség: 763428
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismerjük a mondást, "ahány ház, annyi szokás", de nekünk ez a kedvenc verziónk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?