Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves 4.

Lebbencsleves 4.
Lebbencsleves 4.
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mifelénk ezt öreg lebbencsnek is és pirított tésztalevesnek is hívják. Nem szentírás házi lebbencsből készíteni, de szerintem így az igazi. Szokás még házi reszelt tésztából is készíteni. Másnapra igazi sűrű levest kapunk, mert a házi tészta magába szívja a lét.
Gyerekkoromban anya sokszor főzte ezt vacsira, kenyérrel laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss-puha kenyérrel, valamint aki bírja az erőset, sokkal több erőspaprikával :).
Főzés közben lehet beletenni zellerlevelet is, csak nekem most nem volt itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, és kisütjük a zsírját, majd a szalonnát kivesszük egy kistányérra( s főzés közben falatozzuk, vagy az elkészült levesbe visszatesszük), a forró zsírba pedig beletesszük a száraztésztát, pirítani kezdjük.
  2. Mikor már kellőképen megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és krumplit, s együtt pirítjuk még őket kicsit.
  3. Majd levesszük a tűzről, és meghintjük pirospaprikával, visszatesszük a tűzhelyre, és felengedjük vízzel.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk ízlés szerint, és hozzáadjuk a paradicsomot is, valamint az erős paprikát, pirosaranyat is.
  5. Felfőzzük, mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 552
elküldve: 4
receptkönyvben: 241
elkészítve: 30/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Pirított tésztaleves lebbencsből, lebbencs leves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shirleyke
Shirleyke Sat, 2015-09-26 16:41

Én is megcsináltam és nagyon finom lett! Viszont csempésztem bele egy közepes nagyságú paradicsomot is (félbevágva). Gyermelyi nagykocka tésztám volt itthon, azzal gyártottam és nem főtt szét.

Scratilla
Scratilla Sat, 2012-02-11 23:04

Hogy lehet elérni, hogy ne puhuljon meg nagyon a tészta? Mire megfőtt a krumpli,teljesen szétfőtt a tészta, de én éppen megfőve szeretem.

szneki
Szneki / szneki Mon, 2012-02-13 14:05

Kedves Scratilla!
Attól függ ez szerintem,hogy milyen tésztát használsz, a boltiak hajlamosak a szétmálásra, a házi kevésbé.Vagy szedd ki a tésztát pirítás után, és később tedd vissza.Bár ez eléggé maceráns, de kivitelezhető.
Üdv.:Szneki

z1
z1 / z1 Sun, 2012-02-05 22:31

...talán annyit tennék hozzá, hogy a zeller gumóját inkább a hagymával le kéne pirítani és az elejétől fogva belefőzni. A durvára vágott zöldjével meg a végén, az utolsó pillanatban megszórni, ízesíteni, díszíteni. ( a burgonya alapú leveseknek jót tesz a zeller, így is, meg úgy is )
+ bátrabban ízesíteném pl. konzerv lecsóval és egy kevés őrölt köménnyel.
Z.

223
füstölt szalonna 5 dkg
tészta 10 dkg
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 db
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
paradicsom 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
víz 1.5 l