r
Nosalty Logó

Lebbencsleves 4.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lebbencsleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 890 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    2717 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2636 micro
Összesen 890 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, és kisütjük a zsírját, majd a szalonnát kivesszük egy kistányérra( s főzés közben falatozzuk, vagy az elkészült levesbe visszatesszük), a forró zsírba pedig beletesszük a száraztésztát, pirítani kezdjük.
  2. Mikor már kellőképen megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és krumplit, s együtt pirítjuk még őket kicsit.
  3. Majd levesszük a tűzről, és meghintjük pirospaprikával, visszatesszük a tűzhelyre, és felengedjük vízzel.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk ízlés szerint, és hozzáadjuk a paradicsomot is, valamint az erős paprikát, pirosaranyat is.
  5. Felfőzzük, mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 38255
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Friss-puha kenyérrel, valamint aki bírja az erőset, sokkal több erőspaprikával :). Főzés közben lehet beletenni zellerlevelet is, csak nekem most nem volt itthon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mifelénk ezt öreg lebbencsnek is és pirított tésztalevesnek is hívják. Nem szentírás házi lebbencsből készíteni, de szerintem így az igazi. Szokás még házi reszelt tésztából is készíteni. Másnapra igazi sűrű levest kapunk, mert a házi tészta magába szívja a lét. Gyerekkoromban anya sokszor főzte ezt vacsira, kenyérrel laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.