Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lebbencsleves Katharosz konyhájából

Lebbencsleves Katharosz konyhájából
Lebbencsleves Katharosz konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyon finom ízletes leves, a borongós napokon jó választás lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kisebb kockára vágott szalonnát kevés olajon lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük, és a felhevített zsiradékon kevergetve megpirítjuk, majd ezt is kiszedjük.
  2. A maradék zsiradékhoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, és egy csipet sóval megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a kétféle, karikára vágott répát, és kevergetve pár percig pirítjuk.
  3. Végül belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a szalonnát, az aprított fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk, és felöntjük kb 1,6 liter vízzel.
  4. Fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel, őrölt köménnyel, felforraljuk, majd csendes forralással készre főzzük.
  5. Mielőtt teljesen megpuhulnának a zöldségek, belerakjuk a felkockázott krumplit és a lepirított tésztát, ha ezek is kellően puhák, elzárjuk alatta a hőt, és forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bene István
Bene István Wed, 2020-07-29 13:10

Nem akarok túlzottan kekeckedni, de a lebbencslevesbe semmiféle "zöldség" nem való. Az ételt mezei munkák (vagy kubikolás) mellett főzték, szalonna, hagyma, krumpli, tészta, só, piros őrölt paprika felhasználásával. Ha esetleg pár karika kolbász is jutott bele, az már ünnepnap számba ment. Semmi pepecselés, köménymag, fokhagyma, ételízesítő és hasonlók. Viszont ha volt cseresznyepaprika, az mindenképpen tartozéka volt.

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2020-07-29 23:49

Ezeket természetesen én is tudom, de a mezei változat nekem nem jön be, így viszont az egész családom kedveli.
Ma már a menő séfek is mindent újra gondolnak, akkor én is megtehetem, ahány ház annyi szokás, ez a mondás különösen igaz a magyar konyhára!

563
parasztkolbász 15 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csuszatészta 10 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 1.6 l
napraforgó olaj 3 ek