Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-kolbászos kelkáposztaleves

Zöldséges-kolbászos kelkáposztaleves
Zöldséges-kolbászos kelkáposztaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc téli leveseink egyike. Ez sem frankfurti leves, csak nagyon hasonlít hozzá: mi ezt szeretjük inkább, mert sokféle zöldség van benne és nagyon laktató.
Aki szereti, tehet bele kis köményt is, ezzel csökkenthető a kelkáposzta "fújós" hatása.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát laskára vágjuk, a póréhagymát, a zellert és a répákat karikákra, a krumplit és a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
  2. Az olajon megfuttatjuk a póréhagymát, majd mellédobjuk a répákat, a zellert és a karalábét, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadva a kelkáposztát még 5 percig pároljuk.
  3. Megszórjuk a liszttel, felöntjük vízzel és a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet és a teatojásba zárt fokhagymát és felforraljuk.
  4. Utána belerakjuk a kockára vágott krumplit, és mérsékelt tűzön, félig lefedve 20 perc alatt puhára főzzük.
  5. A kolbászt karikákra vágjuk és a leveshez adjuk. Kivesszük a babérlevelet és a fokhagymát és belekeverjük a tejszínt.
  6. Még egyszer felforraljuk, és tálalás előtt megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 534
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldséges frankfurti leves, frankfurti leves sok zöldséggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
kelkáposzta 40 dkg
póréhagyma 1 db
halványító zeller 3 közepes szár
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 db
burgonya 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
kolbász 20 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2 l