Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóleves pirított baconnel

Kelbimbóleves pirított baconnel
Kelbimbóleves pirított baconnel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit különleges, tartalmas leves.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A maradék húslevest mindig lefagyasztom, remek alaplé.

Ha nincs kéznél, akkor természetesen vízzel és leveskockával is helyettesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 szelet bacont kockára vágunk, majd feltesszük pirítani. Ha nem sül ki belőle elegendő zsiradék, akkor egy kis vajjal pótoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Együtt tovább pirítjuk, majd a kelbimbót is rádobjuk és jól összeforgatjuk.
  2. Fűszerezzük borssal, köménnyel, és felöntjük az alaplével. Ha szükséges, utánsózzuk. A kelbimbót puhára pároljuk. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, merünk hozzá a meleg levesből, így kiegyenlítjük a hőmérsékletet, hogy ne csomósodjon, majd lassan visszacsurgatjuk a levesbe a tejszínes habarást. Összeforraljuk, és tálalhatjuk.
  3. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és zsiradék nélkül teflon serpenyőben mindkét oldalukon pirosra sütjük. Ha kicsit kihűltek, nagyon finom, ropogósak lesznek.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 910
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
249 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelleves baconchipsszel, kelbimbós leves baconnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

452
kelbimbó 30 dkg
bacon 10 szelet
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 késhegynyi