r
Nosalty Logó

Zöldséges gnocchi leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Codysz
Zöldséges gnocchi leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 1305 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 2610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    4986 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4626 micro
Összesen 1305 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5734.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    3510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    9971 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9251 micro
Összesen 2610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Elkészítés

Csirke és gomba előkészítése

  1. Héjastól, körülbelül 1 óra alatt 200 fokon megsütjük a krumplikat.
  2. Még melegen lehúzzuk a héját, és összenyomjuk krumplinyomóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és a lisztet.
  3. Lisztezett deszkán összegyúrjuk, 1 cm átmérőjű rudakat gyúrunk belőle, és pihenni hagyjuk fél órát.
  4. Fél centis darabokat vágunk a rudakból, és egy villa segítségével az egyik felét kicsit benyomjuk, így alakul ki a jellegzetes minta.
  5. Sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Gnocchi elkészítése

  1. A csirkét és a gombát alaposan megmossuk, és kockára vágjuk. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk őket.
  2. Felöntjük az 1 liter alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a csirkehús és a gomba.

Leves elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a répát.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, ezáltal rántáshoz hasonló alapot kapunk.
  3. Felöntjük fél liter tejjel.
  4. Felforrás után hozzáöntjük a csirkés, gombás leveslét, és összeforraljuk.
  5. Beletesszük a parajt, a gnocchikat, és még egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2567
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Codysz 4 recept

Egy külföldi oldalon látott recept ihlette a mostanit, amit kicsit "felturbóztam" gombával, és néhány plusz fűszerrel. Ez egy nagyon laktató étel, nálunk egy főétkezést kivált önmagában. Ajánlom vacsorának egy hétköznapra. 

Hozzávalók

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek