r
Nosalty Logó

Zöldséges gnocchi leves

Codysz
Zöldséges gnocchi leves
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

1305
Kalória
59.4g
Fehérje
115.9g
Szénhidrát
63.5g
Zsír
458.2g
Víz
236.3g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 1305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 2610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirke és gomba előkészítése

Gnocchi elkészítése

Leves elkészítése

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    4986 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4626 micro
Összesen 1305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5734.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    3510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    916.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    9971 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9251 micro
Összesen 2610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Csirke és gomba előkészítése

  1. Héjastól, körülbelül 1 óra alatt 200 fokon megsütjük a krumplikat.
  2. Még melegen lehúzzuk a héját, és összenyomjuk krumplinyomóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és a lisztet.
  3. Lisztezett deszkán összegyúrjuk, 1 cm átmérőjű rudakat gyúrunk belőle, és pihenni hagyjuk fél órát.
  4. Fél centis darabokat vágunk a rudakból, és egy villa segítségével az egyik felét kicsit benyomjuk, így alakul ki a jellegzetes minta.
  5. Sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Gnocchi elkészítése

  1. A csirkét és a gombát alaposan megmossuk, és kockára vágjuk. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk őket.
  2. Felöntjük az 1 liter alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a csirkehús és a gomba.

Leves elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a répát.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, ezáltal rántáshoz hasonló alapot kapunk.
  3. Felöntjük fél liter tejjel.
  4. Felforrás után hozzáöntjük a csirkés, gombás leveslét, és összeforraljuk.
  5. Beletesszük a parajt, a gnocchikat, és még egyet rottyantunk rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 45 p

Egy külföldi oldalon látott recept ihlette a mostanit, amit kicsit "felturbóztam" gombával, és néhány plusz fűszerrel. Ez egy nagyon laktató étel, nálunk egy főétkezést kivált önmagában. Ajánlom vacsorának egy hétköznapra. 

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek